SİYASET

Ekrem İmamoğlu bunu da dedi

Gazeteciler Ekrem İmamoğlu'na suya yaptığı zammı sordular. Büyükşehir Belediye Başkanı öyle bir cevap verdi ki duyanlar "Bizi aptal yerine koydu" dedi.

Ekrem İmamoğlu, Avcılar’daki Bathonea Antik Kent kazı alanına inceleme gezisinde bulunup bilgi aldı. İmamoğlu burada bir gazetecinin su zammıyla ilgili sorusuna şu cevabı verdi:

"Biz geçen sene yaptığımız hamle ile gerçekten İstanbul’a su konusunda büyük tasarruf kazandırdık. Yani insanların cebine büyük bir tasarruf kazandırdık. Biz geçen yıl görevi aldığımızda 5.20’nin üzerinde olan şu anda zam yaptıktan sonraki hali 4.80. Bir bu. İkincisi yüzde 20 zamdan bahsediyoruz. Suyun maliyetindeki en önemli unsurlar ne yazık ki enerji, ne yazık ki yakıt. Türkiye’nin maliyetleri. Sadece enerjide yıllık yüzde 60’a yakın artış var. Biz bütün parametreleri üst üste koyduğumuzda teknik insanların önümüze koyduğu paketin yarısını vatandaşımızın önüne koyuyoruz" dedi.

BEN SİZE ZAM YAPMAYACAĞIM DİYE BİR SÖZ VERDİM Mİ?

İmamoğlu İstanbul'a sözünü verdiği indirimi 6 ay uyguladığını söyledikten sonra, "Bizim zam yapmıyoruz diye bir taahhüdümüz yoktu. Suyun indirimli olması için bir taahhüdümüz vardı, onu yerine getirdik" dedi.

İBB Başkanı yapılan zammı da ülkedeki ekonomik sıkıntıya bağlayarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi yılın değişen oranlarıyla 2020 için insanlarımıza böyle bir zam yapmak zorundayız ki hizmet edebilelim. Çünkü bunun bir maliyeti var. Keşke zam yapmasak. Keşke ülkenin parametreleri bize bu zammı yaptıracak seviyeyi korusa. İyi olsa Türkiye’nin ekonomisi. Ama değil.”

Yorumlar 16 Yorum
Günün Manşetleri