SİYASET

Ekrem İmamoğlu İstanbul sahra hastanesinin yerini beğenmedi! Atatürk Havalimanı mı DHMİ'ne ait arazi mi?

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na yapılacak sahra hastanesinin yeri tartışmaya neden oldu. İBB Başkanı İmamoğlu daha önce sahra hastanesi için Atatürk Havalimanı'nı önermişti. Hükümet Atatürk Havalimanı'na sahra hastanesi yapılacağını açıklayınca başta İmamoğlu olmak üzere CHP'den itirazlar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da koronavirüsle mücadele için Atatürk Havalimanı'nın sahra hastanesi olacağını açıklamıştı. 

Daha önce benzer bir teklifi dillendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hükümetin bu kararının ardından itiraz etmeye başladı. 

SAHRA HASTANESİNİN YERİ YANLIŞ

Fox TV'de Çalar Saat Programı'nda İsmail Küçükkaya'ya açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'na koronavirüs hastanesi kurulmasının da yanlış olduğunu iddia etti.

imamoğlu

İmamoğlu canlı yayında "Pandemi kurulunda Sayın İstanbul Ticaret Odası Başkanı bir açıklama yaptı. Dedi ki, ‘Dünya Ticaret Merkezi'nin oradaki fuar alanı hazır ve biz burada sahra hastanesi olmasını onaylıyoruz, Londra'da fuar alanını 7 günde sahra hastanesine dönüştürüyorlar diye bir haber okudum.

- Havalimanı'nın karşısında ki arazi hepimizin arazisi o arazi konutlarla dip dibe. Sahil yolundan girmek isteseniz giremezsiniz, çıkmak isteseniz çıkamazsınız. Tek bir toplu taşıma aracı oradan geçmiyor. O hat otobüsü, minibüsün duracağı yer değil." ifadelerini kullandı. 

ATATÜRK HAVALİMANI MI DHMİ ARAZİSİ Mİ?

CHP'nin ve İmamoğlu'nun iddiasına göre Sahra Hastanesi Atatürk Havalimanı arazisinde değil DHMİ'ne ait olan ve daha önceki dönemlerde Bakırköy spor tesisleri olarak kullanılan arazide yapılacak. 

atatürk havalimanı

CHP'NİN İDDİASI: HAVALİMANININ BİTİŞİĞİNDE BAŞLADI

Toplam inşaat alanının 52 bin metrekare olduğu araziye tek katlı, prefabrik yapılar inşa edileceğini anlatan CHP’li İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman “3 bölümden oluşacak sahra hastanesinde, sağlık çalışanlarına ait lojmanlar da olacağını öğrendik. Bakırköy Belediyesi'ne henüz bu inşaat ile ilgili bilgi verilmedi. Ayrıca boş durumdaki havalimanı pisti yerine bitişiğindeki arazinin kullanılmasını da dikkat çekici buluyoruz” dedi.

Yorumlar 22 Yorum
Günün Manşetleri