SİYASET

Ekrem İmamoğlu kanal kuruyor!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne 10 dakikalık mesafede ofis tutan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin, Bursa'daki merkezi İstanbul'a taşınacak olan Olay TV'nin yönetimini devraldığı iddia edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz hafta Ankara'da ofis tutmasının ardından şimdide kendisine yakın isimlerin Olay TV'nin yönetimini devraldığı konuşuluyor.

Gazeteci İsmet Berkan, "Gazeteleri okuduktan sonra arta kalanlar" alt başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısında, “Cavit Çağlar’ın hepimize bir büyük sürprizi var” ifadelerini kullanarak, İmamoğlu’na yakın bir grubun Olay TV yönetimini devraldığını iddia etti. 

Berkan, “Bugünlerde Cavit Çağlar’ın adını sık sık duymaya hazır olun. Çünkü Çağlar, Türkiye’de para ve iş sahibi hiç kimsenin cesaret edemeyeceği bir şeye kalkışıyor, açıkça Recep Tayyip Erdoğan’ın bir siyasi rakibini destekleyecek bir TV kanalına destek oluyor. 'Destek oluyor' biraz lafın gelişi; kanalın sahibi Cavit Çağlar. Ekrem İmamoğlu adına hareket eden bir grup, Çağlar’ın merkezi Bursa’da olan 'Olay TV'sinin yönetimini devralıyor. Kanalın genel yayın yönetmenliğine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri, bir zamanlar Kanal D’nin başarılı yöneticisi Süleyman Sarılar getirildi.” dedi.

KANAL EL DEĞİŞTİRMEDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu hamlesinde kritik bir adım attı. Öyle ki kanalın patron kısmında bir değişiklik olmadı. Ancak yönetime İmamoğlu'na yakın isimler getirildi.

Onlardan biri de Kanal D'de de yöneticilik yapan ve hali hazırda İmamoğlu'nun ekibinde olan Süleyman Sarılar...

FATİH PORTAKAL'IN AYRILMASIYLA AYNI ANDA

Öte yandan FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'ın görevinden ayrılmasının zamanlaması da dikkat çekti. Twitter'da yer alan iddialara göre; Portakal, bu kanalın başına geçip tüm ekibi yönetecek.

ANKARA'DA OFİS TUTMUŞTU

Hatırlanacağı üzere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ankara'da ofis tuttuğu geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti.

Hatta bu ofisin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne 10 dakikalık mesafede olması da CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak ismi telaffuz edilen İmamoğlu'nun 2023 için ilk hamlesi olarak değerlendirilmişti.

İMAMOĞLU'NUN EKİBİ DOĞRULAMADI

İmamoğlu ekibinden yetkililer, Olay TV yönetiminin İmamoğlu ekibi tarafından devralındığı iddiasını ise doğrulamadılar. (süperhaber)

Yorumlar 5 Yorum