SİYASET

Ekrem İmamoğlu'ndan Osmanlı Takiyesi

Seçim öncesi, "145 yıldır biz demokrasi için mücadele ediyoruz" diyerek Osmanlı'nın son devrine işaret eden Ekrem İmamoğlu, bu defa Kanal İstanbul'a Fatih Sultan Mehmet takiyesi ile karşı çıktı.

AK Parti İstanbul seçimlerine itiraz ettiği zaman, "145 yıldır mücadele veriyoruz" diyerek Osmanlı'nın son devrine işaret ederek kendine göre "özgürlük mücadelesi" edebiyatı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a karşı Fatih Sultan Mehmet'in ismini kullanmaya başladı!..

Yerel seçim sürecinde, "Biz 145 yıldır mücadele veriyoruz" diyerek büyük vatandaşın yoğun tepkisine neden olan ve Osmanlı'nın son devirlerini işaret eden İmamoğlu, şimdi de "Osmanlı torunu" edebiyatı yapmaya başladı. Kanal İstanbul projesine karşı kampanya yürüten Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in ismini kullanarak propaganda yapmaya çalıştı.

İmamoğlu Kanal İstanbul'a ilişkin, "Bu güzel memleketin doğasını mahvediyoruz. Bu mesele önce İstanbullunun meselesi, sonra 82 milyon vatanseverin meselesi. Daha da ötesi dünyanın meselesi. Kafana göre dünyanın coğrafyası ile oynayamazsın. Olamayacağını akılla bilimle anlatacağız, asla siyasileştirmeyeceğiz. Kimse de sayın Cumhurbaşkanı istiyor diye kabul etmesin. Akıl ve bilim kabul ediyorsa etsin. Bu proje, 1453'te Fatih Sultan Mehmet'in fethedip bize emanet ettiği tarihe ihanettir." dedi.

"145 yıldır mücadele veriyoruz"

İmamoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası AK Parti'nin yaptığı itiraz hakkında konuşurken, "145 yıldır biz demokrasi için mücadele ediyoruz" demişti. Osmanlı'nın son devrine işaret eden İmamoğlu, kamuoyunun büyük tepkisine neden olmuştu.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri