SİYASET

Enerji Bakanı Akdeniz için tarih verdi: 'Başlıyoruz'

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Libya'yla yapılan anlaşma sonrasında 2020'nin ilk aylarında petrol ve doğal gaz aramalarına başlanacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ankara'da düzenlenen 4'üncü Enerjide Ar-Ge Çalıştayı'nda açıklamalarda bulundu.

Burada konuşan Bakan Dönmez, Ar-Ge buluşmalarında, strateji olarak üç temel bileşen üzerinde durduklarını, bunların kurumsallaşma, kültür ve katılımcılık olduğunu söyledi.

Bakan Dönmez, "Ar-Ge süreçleriyle ilgili tasarım, üretim ve markalaşma süreçlerini birlikte yürütmek zorundayız. 'TÜM' adını verdiğim bu süreçte hiçbir bileşen birbirinden bağımsız değil. Doğalgaz sektörümüzü bu anlamda başarılı bir örnek olarak gösterebiliriz" dedi.

2020'NİN İLK AYLARINDA BAŞLIYORUZ

Bakan Dönmez, Libya anlaşmasının BM tarafından onaylanmasından sonra petrol arama faaliyetlerine başlayacaklarını söyleyerek, "Libya'yla deniz yetki alanlarının mutabakatına yönelik bir anlaşma yapılmıştı. Meclisimizden geçti, Libya hükümetinde de onaylandı. Şu anda bunların BM'ye gönderilmesi ve tescil aşamasındayız. Bu süreç de tamamlandıktan sonra yeni alanlarda Enerji Bakanlığı olarak petrol ve doğalgaz arama ve üretim ruhsatlandırma çalışmalarını başlatacağız. Öyle tahmin ediyorum ki, 2020'nin ilk aylarında bu süreci başlatmış oluruz" dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri