SİYASET

Erdoğan 40 artı 1’e son noktayı koydu

Faruk Çelik'in gündeme getirdiği Cumhurbaşkanlığı sisteminde 40+1 formülüne Cumhurbaşkanı Erdoğan kesin bir dille noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında, eski bakan Faruk Çelik’in 40 artı 1 önerisiyle ilgili “Bu Faruk Bey’in kendi açıklamasıdır. Partimizin düşüncesi değildir. 50 artı 1 zaten bizim milletimizin onayına sunduğumuz ve milletimizin de onayladığı bir sistemdir. Bu konuda tartışma yaratacak açıklamalar yapmayın” dedi.

Erdoğan, eski bakan Faruk Çelik’in 40 artı 1 önerisiyle ilgili Meclis resepsiyonunda yaptığı açıklamanın yanlış yere çekildiğini ifade etti. Erdoğan, “Bu Faruk Bey’in kendi açıklamasıdır, kendi düşüncesidir. Partimizin düşüncesi değildir. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok, böyle bir tartışmamız da yok. 50 artı 1 zaten bizim milletimizin onayına sunduğumuz ve milletimizin de onayladığı bir sistemdir. Bu geriye gitmek olur, milletimizi de yorar” ifadesini kullandı.

Erdoğan toplantıda ayrıca bu konunun tartışılmaması konusunda talimat verdi. Erdoğan, muhalefetin bu öneriyi getirmesi durumunda da parti olarak görüşün net olacağını ifade etti. Toplantıda AK Parti’nin 40 artı 1 çalışmasının olmadığı da vurgulandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri