SİYASET

Erdoğan ABD'ye gidecek mi gitmeyecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başkan Erdoğan'ın13 Kasım'da gerçekleşeceği söylenen ABD ziyaretiyle ilgili gelişmeleri paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda, kitapseverlerle bir araya geldi.

Fuarda, kitaplarını imzalayan Kalın, Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Hüsni İsmaili ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi ve konuk bakana imzaladığı kitabını armağan etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 13 Kasım'da ABD'ye daveti ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kalın, "Cumhurbaşkanımız Temsilciler Meclisinden çıkan bu iki tasarıya binaen zihinde bazı soru işaretleri oluştuğunu ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımız Washington'a gitmiş olmak için gitmez. Orada ülkemizin çıkarları açısından somut neticeler alınması esastır. Bunu sağlayacak bir zemin var ise siyasi iklim buna müsait ise görüşmelerimizden Türk- Amerikan ilişkileri ve Türkiye'nin milli çıkarlarını ileriye taşıyacak neticelerin alınması söz konusu ise bu ziyaret tabii ki gerçekleşir. Önümüzdeki 1-2 gün içinde kendisi de son değerlendirmelerini yapıp bu konuda kararını verecek. Biz de inşallah yakın zamanda bunu kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu. 

Yorumlar
Günün Manşetleri