SİYASET

Erdoğan ABD'ye gidecek mi? Soner Yalçın'dan ilginç öneri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye gidip gitmeyeceği tartışılırken Sözcü yazarı Soner Yalçın'dan dikkat çeken bir öneri geldi. Soner Yalçın sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değil diğer siyasi liderlerin de gitmesi gerektiğini savundu.

"Erdoğan ABD'ye gitmeli mi?" sorusuna cevap arayan yazısında "Devlet, duygu ile değil akıl ile yönetilir. Ne dedi Napolyon, “Bir devlet adamının kalbi kafasında olmalıdır!” Devlerin gururu nihai zaferle taçlanır, biçimsel günlük kabadayılıkla değil." ifadelerine dikkat çeken Soner Yalçın baştaki soruya ilginç bir cevap verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye gitmesi gerektiğini vurgulayan Soner Yalçın bununla da kalmadı diğer liderleri de Erdoğan'ın koluna takıp ABD'ye gönderdi. 

"Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Akşener kol kola girip ABD'ye gitse. Küresel medya önüne çıkıp terör devletinden, mültecilerden, sözde Ermeni soykırımından bahsetse…" diyen Soner Yalçın, yazısını "ABD'ye gidilir, haklılığımız dünyaya anlatılır." sözleriyle bitirdi.

İŞTE SONER YALÇIN'IN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM

Türk'ün Türk'e propagandasından vazgeçelim artık.

Batı medyası Türkiye'yi hedef mi yapıyor; çıkalım “dünya ringine” gerçekleri anlatalım. Keza onların neler yaptığını yüzlerine vuralım:

– “Sen Teksas'ın bağımsızlığına izin vermiyorsun; ‘teröre karşı acımasız olacağız' diyorsun ama bizim binlerce insanımızı katleden terör örgütüne silah yardımında bulunacaksın!”

Savunma yapmaktan vazgeçelim…

Batı kamuoyuna seslenelim…

Bu sebeple diyorum ki:

– Devlet, duygu ile değil akıl ile yönetilir. Ne dedi Napolyon, “Bir devlet adamının kalbi kafasında olmalıdır!”

Devlerin gururu nihai zaferle taçlanır, biçimsel günlük kabadayılıkla değil.

Keşke…

Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Akşener kol kola girip ABD'ye gitse. Küresel medya önüne çıkıp terör devletinden, mültecilerden, sözde Ermeni soykırımından bahsetse…

Bunun yerine enerjimizi gereksiz konulara sarf etmiyor muyuz?

Trump, -Bayan Merkel dahil- kimlere kabalık yapmadı ki? Trump ciddiye alınır mı? Sadece ondan faydalanılır!

ABD'ye gidilir, haklılığımız dünyaya anlatılır.

Yorumlar
Günün Manşetleri