SİYASET

Erdoğan bu konuda ilk kez konuştu! Devlet Bahçeli'nin Akşener'e çağrısına ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından Meral Akşener'e yöneltilen ''Evine dön'' çağrısı hakkında ilk kez görüş beyan etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerden partisinden ayrılarak İYİ Parti'yi kuran Meral Akşener'e ''Evine dön'' çağrısı yapmıştı. 

Bahçeli, Ayasofya'da namaz kılarak diğer Millet İttifakı üyelerinden ayrıştığını ifade ettiği Meral Akşener için, MHP'ye geri dönmesinin en doğru karar olduğunu söylemişti.

MHP liderinin bu çağrısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemindeydi. Erdoğan, HDP ve terör örgütleriyle yan yana gelmenin İYİ Parti'ye yakışmadığını söyledi. Ayrıca Erdoğan, İYİ Parti'yi yerli ve milli olarak nitelendirdi.

BAHÇELİ'NİN AKŞENER'E ÇAĞRISI: ''BİRLİK VE BERABERLİĞE YÖNELİK BİR ADIM OLABİLİR''

''Sayın Bahçeli'nin daveti ise benim yadırgadığım bir davet değildir. O da olabilecek en makul çizgide davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok.''

''TERÖR ÖRGÜTLERİYLE EL ELE OLMAK YERLİ VE MİLLİ İYİ PARTİ'YE UYGUN DÜŞMEZ''

''Hele hele HDP'yle terör örgütlerityle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti'ye hiç uygun da düşmeyebilir.
Böyle bir sıkıntının olduğu hasebiyle zaten böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum.''

Yorumlar
Günün Manşetleri