SİYASET

Erdoğan duyurdu! Sosyal medya düzenlemesi geliyor! Albayrak ailesine yönelik hakaretlere sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esra Albayrak ve Berat Albayrak çiftinin yeni dünyaya gelen bebekleri üzerinden sosyal medyada yöneltilen hakaret içerikli ifadelere sert tepki gösterdi. Erdoğan, bu tür durumların engellenmesi maksadıyla yasal düzenleme yapılacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dördüncü kez baba olma sevinci yaşadı. Albayrak mutluluğunu, "Rabbimize şükürler olsun, bu gece 4. evladımız Hamza Salih ailemize, dünyamıza sefalar getirdi. Sevgili eşim Esra'ya bize bu mutluluğu yeniden yaşattığı için sevgi ve minnetlerimi sunuyorum. Dualarınızı bekleriz." ifadeleri ile duyurdu.

Bakan Albayrak'a tebrik mesajları yağarken, bazı hesaplar ise alçak ifadelerle saldırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada bu tür alçak ifadeleri sert sözlerle eleştirirken, benzer durumların önüne geçmek maksadıyla kanuni çalışmanın yapılacağını açıkladı.

Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde: 

''İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞLAR GÜZEL İKLİMİ KİRLETMEYE ÇALIŞTI''

''Aile olarak birkaç gündür can acıtıcı mesele ile karşı karşıyayız. Önceki gece 8. torunum dünyaya geldi. Berat Bey evladının doğumunun sevinci paylaştı bu mesafın altında on binlerce kişi tebriklerini ifade eden yorumlar yazdı sayıca az da olsa insanlıktan dahi nasibini almamış bazı alçaklar hakaretlerle bu güzel iklimi kirletmeye çalıştı.''

''BU ALÇAKLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ''

''Yargı ve emniyet teşkilatlarımı harekete geçip bu haysiyetsizlerin kimliklerini tespit etmeye başladı. Bu alçakların peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde her birinden işledikleri suçun hesabını soracağız. Bunlar ahlak sahibi değil. Bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiğini düşündükleri değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız.''

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ GELİYOR

Cumhurbalkanı Erdoğan sözlerinin devamında sosyal medyanın düzene sokulması gerektiğine vurgu yaparak ''Bu mecraların kontrol edilmesini istiyoruz. Türkiye bir muz cumhuriyet değildir. Bu konudaki teklifimizi parlamentoya getireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri