SİYASET

Erdoğan ile Putin arasındaki tarihi zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki kritik görüşme başladı. Görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Putin, "Suriye ordusu ağır kayıplar veriyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi başladı.

Putin'in açıklamaları şöyle: Görüşmenin basına açık olan bölümünde ilk sözü Putin aldı.

PUTİN TAZİYELERİNİ İLETTİ

Son günlerde İdlib'de cereyan eden gelişmeler oldu. Suriye'de hayatlarını yitiren askerleriniz için taziyelerimi ifade etmek istiyorum. Telefon görüşmemizde ifade ettiğim gibi hiç kimse orada Türk askerinin bulunduğunu bilmiyorlardı.

Suriye askerlerinin de kayıpları olmuştur. Bu olayların tekrarlanmaması ve her ikimizin de önem verdiğimiz ilişkilere zarar vermemek için görüşmemize ihtiyaç var. Bu görüşmelere baş başa olarak başlayalım, daha sonra bu salonda olanlar bize takılabilirler. Teşekkür ediyorum.

putin

DÜNYANIN GÖZÜ BURADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Biliyorum ki şu anda dünyanın gözü burada. Bugün alacağımız kararlar bölgeyi de ülkemizi de rahatlatacaktır. Türkiye-Rusya ilişkilerinin tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk askerlerinin orada olmadığını bilmedikelerini söylese de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, saldırının ardından yaptığı açıklamada Türk askerlerinin bulunduğu yerin bilgisinin Rusya'ya bildirildiğini ifade etmişti.

Yorumlar
Günün Manşetleri