SİYASET

Erdoğan ile Trump görüşmesinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin detayları belli oldu..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

Görüşmede ikili meselelerin yanı sıra Libya krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alınmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan şiddet ve yağma olaylarının arkasında olan unsurların Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren PKK/PYD-YPG terör örgütüyle iş birliği içerisinde olmasından duydukları endişeyi muhataplarıyla paylaşmışlardır.

İki lider, denizden komşumuz olan Libya’nın barış ve istikrara kavuşturulması noktasında yakın işbirliklerini sürdürmeyi kararlaştırmışlardır.

BİR AÇIKLAMA DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN

TRT canlı yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Trump'la akşamki görüşmemiz bölgedeki gelişmelere bağlı olarak bir görüntü arz ediyor. Birinci olarak Libya konusu önem arzediyordu. Onlar da Libya'daki gelişmeleri merak ediyorlar. Aramızda latifeler oluyor. Bize 'son durum nedir' dedi. Biz de gelişmeleri anlattık. Türkiye BM'nin tanımış olduğu Sarrac'ın testekçisi, karşıda bir Hafter var. Biz bu desteğimizi sürdürüyoruz. Darbeci Hafter'in yanında kim yer alıyorsa alsın, onların karşısında duruyoruz. Şu an itibarıyle de bir çok yer geri alındı. En hayati olan yerler. Şimdi Sirte'yi alma çalışmaları var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri