SİYASET

Erdoğan: Kanal İstanbul'u da yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi Açılış Töreni'nin ardından kara yoluyla Silivri'ye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretin ardından otobüsün üzerinden halka seslendi.

Hem Silivri Belediyesini hem de AK Parti Silivri İlçe Teşkilatını ziyaret etme kararı alarak vatandaşlara selam vermek istediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz buna 22 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik ve şu andaki hale geldi. Bizden öncekiler Bolu Dağı Tüneli'ne 'Burayı doğal gaz deposu yapalım' diyorlardı. 'Burayı patates deposu yapalım' diyorlardı. Biz de 'Hayır, biz burayı tünel yapacağız' dedik ve Bolu Dağı Tüneli'ni biz yaptık. Biz aşılmaz denilen dağları aştık. Hep söylüyorum ya biz Ferhat'ız, millet olarak Şirin'siniz. Çünkü biz bu millete aşığız. Ferhat nasıl Şirin'e aşıksa, nasıl Ferhat dağları delerken, 'Çoğu gitti, azı kaldı.' diyerek deldiyse biz de 'Çoğu gitti azı kaldı' diyerek bu dağları deldik ve dağlar dümdüz yol oldu. Bundan sonra da böyle gidecek."

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İstanbul Boğazı'nda üçüncü bir "altın boynuz" olduğunu ifade eden Erdoğan, CHP'nin bunu engellemeye kalktığını, aynı şekilde Marmaray'ı yaptıklarını ancak CHP'nin onu da engellemek için mahkemeye başvurduğunu söyledi. 

Bütün engelleme çabalarına rağmen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü ve Marmaray'ı yaptıklarını aktaran Erdoğan, aynı şekilde Avrasya Tüneli'ni de engellemeye çalıştıklarını ancak buna rağmen Avrasya Tüneli'nin de açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

Erdoğan, "Şimdi de Kanal İstanbul'u engellemeye çalışıyorlar. Ey CHP zihniyeti, sizin gücünüz, kuvvetiniz Kanal İstanbul'u engelleyemeyecek, onu da yapacağız." ifadesini kullandı. 

Yorumlar
Günün Manşetleri