SİYASET

Erdoğan o ismi defterden sildi: 'Olduğu yere beni çağırmayın!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göçmenlere eziyet etmek maksadıyla yaptığı saldırılar ve öldürdüğü insanlar sebebiyle tepki çeken Yunanistan'ın Başbakan'ı Miçotakis ile bir daha aynı ortamda bulunmayacağını söyledi.

Yunanistan sınırında yaşanan mülteci krizi, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkileri de zedelemeye devam ediyor.

Avrupa Birliği ve Yunanistan'ın takındığı sorumsuz tavır Türkiye'nin de tepkisini çekmeye devam ediyor.

Konu Türkiye olunca her fırsatta insan hakları dersi vermeye kalkan AB, Yunanistan'ın sınırda mülteci katletmesine sessiz kalıyor.

AB'nin bu ikircikli tavrından cesaret bulan Yunanistan yönetimi ise her geçen gün şiddetin dozunu bir nebze daha arttırarak, Avrupa'ya girişleri göçmenler için imkansız hale getirmeye çalışıyor.

''MİÇOTAKİS'İN OLDUĞU YERE GELMEM!''

Yunanistan yönetiminin bu vahşi tavrına bir tepki de Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir daha yan yana gelmelerinin mümkün olmadığını bu sözlerle dile getirdi:

"Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov bize "Sofya'da bir toplantı yapalım" dedi. Buna Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i de davet etmek istedi. O gün iki tane ölüm vakası vardı. Bu olaydan sonra ben de kendisine dedim ki "Miçotakis'in olduğu yere gelmem ve onunla aynı fotoğraf karesinin içerisine de girmem." O gece çok konuştuk, çok ikna etmeye çalıştılar ve sonra iptal edildi. Zira bu işler bu kadar ucuz değil. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmadığını bu siyasetçilerin bilmesi lazım. Dolayısıyla bunlar olmamış olsa belki bu süreç çok daha farklı akacaktı."

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri