SİYASET

Erdoğan Rus medyasının yaydığı o görüntüler için noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan Avrupa Birliği, Yunanistan'ın göçmenlere zulmü, İdlib Ateşkes Anlaşması'yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunurken Rus medyasının manipülasyonunu da değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti dönüşünde ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'daki Putin görüşmesi öncesi kapıda 2 dakika bekletildiği yönünde Rus medyasının yayınladığı görüntüler için ilk kez konuştu ve "Türkiye ve Rusya ilişkileri bu tür medyatik manipülasyonlara kurban edilemez" dedi. İşte Erdoğan'ın gündeme ilişkin açıklamalarından satır başları...

AB İLE YENİ SÜREÇ SİNYALİ

- AB ile yeni bir süreç başlatabiliriz. Bunun için biz pek çok adım attık, bundan sonra da atmaya devam edeceğiz.

- AB Başkanları, Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve AB'nin yavaş hareket ettiğini kabul ettiler.

GEÇİCİ ATEŞKES İYİ GİDİYOR

- İdlib, Suriye ve mülteci krizi bizden daha ziyade AB için bir irade ve liderlik testidir.

- İdlib'de büyük bedeller ödeyerek ateşkes sağladığımız ve sivilleri koruma altına aldığımız bir dönemde AB de üzerine düşeni yapmalıdır.

- Geçici bir ateşkes de olsa iyi gidiyor, 4 günü doldurduk. Temennim odur ki bu şekilde devam eder ve kalıcı ateşkese dönüşür.

YUNANİSTAN'A HESABINI SORACAĞIZ

- (Yunanistan'ın sığınmacılara karşı tavrı) Sınır hattında takındıkları tavrın cinayet olduğunu bilmeleri lazım. Bunların hesabını soracağız."

- Yunanistan'a teklifimdir, kapılarını açsın. Bu insanlar Yunanistan'da kalıcı değil. Avrupa'nın diğer ülkelerine geçip gitsinler.

- Bu geceden itibaren benzinde 60 kuruş, motorinde 55 kuruş indirimi uygulamaya alacağız.

RUS MEDYASININ YAYINLADIĞI GÖRÜNTÜLER

- Türkiye ve Rusya ilişkileri bu tür medyatik manipülasyonlara kurban edilemez.

Her ülkenin medyasında maalesef bu tür fevri örnekler yer alabiliyor. Ancak Türkiye ve Rusya ilişkileri bu tür medyatik manipülasyonlara kurban edilemez. Arkadaşlarımız konuyla ilgili bütün muhataplarıyla görüştüler. Herhangi bir kastın kesinlikle söz konusu olmadığını, kendilerinin de bu tutumdan ciddi manada rahatsız olduklarını ifade ettiler. Rutin bir sürecin bile birilerince manipüle edilerek farklı noktalara çekilmeye çalışılması buradaki kötü niyeti gösteriyor aslında. Nitekim bizim medyaya görüntü vereceğimiz Putin’in çalışma ofisi bir uçta, biz ise öbür uçtan geliyoruz. O bu uçtan çıkana kadar, biz de bulunduğumuz yerden çıkana kadar buluşma noktası gibi orta noktada buluşuyoruz. Bazıları da buradan art niyetli çıkarımlar yapmaya çalışıyorlar. Sayın Putin bizi arabaya kadar uğurladı. Tabi niyet kötü olunca bunu yazmıyorlar, göstermiyorlar.

KORONAVİRÜS

- Koronavirüse yönelik alt yapı ve ön hazırlıklarımızı iyi yaptık. Sağlık tesislerimiz zaten bu konuda tartışılmaz.

- Şu an 114 ülkede görülen bu salgının Türkiye'de görülmemesi, aldığımız önlemlerin ne kadar yerinde olduğunu ortaya koyuyor.

İSTANBUL'DA ÜÇLÜ ZİRVE

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile Salı günü İstanbul'da bir araya geleceğiz. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da gelebilirse zirveyi dörtlü, gelmezse üçlü yapacağız.

Bay Kemal tansiyonu düşürmek istiyor haberleri

Bize bazı haberler geliyor, 'Bay Kemal tansiyonu düşürmek istiyor' diye. Böyle bir şeyin farkına vardıysa, o tansiyonu düşürebilir, neden düşürmüyor?

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri