SİYASET

Erdoğan'dan dünyaya kazık sorular

Wall Street Journal gazetesine bir makale yazan Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG'nin yanında yer alan ülkelere can alıcı sorular yöneltti.

Recep Tayyip Erdoğan, Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan makalesinde Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı için "Dünya Suriye krizinin tüm bölgeye yayılmasını engelleyemedi. Şimdi Türkiye'nin istikrar ve barışı tesis etmek için yürüttüğü çabayı desteklemeliler" dedi.

Erdoğan makalesinde dünyanın terör konusundaki iki yüzlülüğünü de dile getirdi ve YPG'ye destek açıklaması yapan liderlere cevabı zor sorular sordu.

Cumhurbaşkanı'nın soruları şöyle:

1- Bugün IŞİD'le mücadelenin önemi konusunda Türkiye'ye ders vermeye kalkan ülkeler, 2014 ve 2015 yıllarında yabancı teröristlerin bölgeye akınıyla mücadelede başarısız oldu. bu ülkelerden kaç terörist Suriye'ye gitti veya gönderildi?

2- Burada adını açıklamayacağım bir Avrupa ülkesi, bir vatandaşının 2014'te nasıl İstanbul'a giden bir uçağa çantasında gerçek mermilerle binebildiğini belki dünyaya izah etmek ister?

3- Türkiye'nin Suriyeli mültecileri anavatanları ile kavuşturma çabalarına karşı çıkıyorsunuz. Peki ama kaç savaş kurbanını kendi ülkenize kabul ettiniz?Suriye'deki insani krizi sonlandırma çabalarına ne kadar katkı sağladınız? İç savaşı bitirmek için hangi siyasi adımları desteklediniz?

4- Suriye iç savaşının 2011'de başlamasından bu yana hiçbir ülke ortaya çıkan insani kriz acısını Türkiye kadar derinden hissetmedi. 3,6 milyon Suriyeli mülteciye kapılarımızı açtık. Dünyada bu kadar çok mülteci kabul eden başka bir ülke yok. 40 milyar dolar harcadık, mültecilere eğitim, sağlık hizmetleri ve barınma imkânı sunduk. Bu konuda Türkiye'ye ne kadar destek verildi?


Yorumlar
Günün Manşetleri