SİYASET

Erdoğan'dan düşünce özgürlüğüne tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Nefret Söylemiyle Mücadele" konferansında yaptığı açıklamada nefret söyleminin İslam düşmanlığı ve ırkçılığın en yaygın aracı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de, Türkiye ve Pakistan ortak ev sahipliğinde "Nefret Söylemiyle Mücadele" temalı konferansta konuştu.

Keşmir'in adeta bir açık hava hapishanesine döndürülmüş vaziyette olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Bütün devlet kurumlarına bu konuda (Keşmir) önemli görevler düşüyor. Hem devletlerarası hem de bölgesel ve küresel nitelikli uluslararası örgütler nezdinde gerçekleştirilen somut girişimler daha etkin hale getirilmelidir."

"Nefret söylemi sosyal medyada normalleştiriliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan cümlelerine şöyle devam etti:

"Nefret söylemi küresel ölçekte yükselişte olan İslam düşmanlığı ırkçılık ve yabancı karşıtlığının en yaygın aracıdır. Bu tarz söylemler günün her saatinde sosyal medyada siyasetçilerin içe dışa yönelik beyanlarında normalleştirilmektedir.

Ruanda'daki katliamları gerçekleştiren batıyı kimse hesaba çekmemiştir. Orada milyonlar öldürülmüştür. Kimse batıya siz böyle bir katliamı nasıl yaptınız dememiştir."

"Nefret söylemi fikir özgürlüğü parantezine asla alınmamalıdır"

Günümüzde nefret söylemine en fazla maruz kalanlar ne yazık ki Müslümanlardır. Müslüman kadınlar sırf başörtüsü taktıkları için sokakta çarşıda işyerlerinden tacize uğruyor. Nefret söylemini bir kez de burada lanetliyorum. Nefret söylemi fikir özgürlüğü parantezine asla alınmamalıdır."

Günün Manşetleri