SİYASET

Erdoğan'dan flaş Şehir Üniversitesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanları Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada Şehir Üniversitesi hakkındaki iddialara dair açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanları Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada son günlerde çokça tartışılan ve siyasi bir araç olarak kullanılan Şehir Üniversitesi meselesine dair açıklamalarda bulundu

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları...

MÜLKİYET DEVRİ YAPILDI

Şehir Üniversitesi'nin bir siyasi ayağında bizim bir siyasi ayağında da malum zatın olduğunu söylüyorlar. Oranın tahsisini yapan benim. Malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi'ne mülkiyet devrine dönüştürdü. Türkiye'de hiçbir üniversiteye mülkiyet devri, tapu devri olmamıştır.

'BU NASIL DOĞRULUK?'

Öksüz, yetimin hakkını tapu devri yapmak suretiyle sağlıyor. Peki bu nasıl doğruluk? Yanında kim var? Sayın Babacan var. Mehmet Şimşek var. Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü. Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu. Kimin ne olduğunu yaptıklarıyla öğrenin.

'HALKBANK'A OLAN BORÇLARI 417 MİLYON'

Bunlar Halkbank'ı da dolandırmaya çalışıyor. Kredi talebinde bulunuyorlar. Halkbank ciddi bir kredi veriyor. Ödeme planında bunlar ödemeleri yapmıyorlar. Halkbank bu defa kendilerini sürekli uyarıyor. Şu anda Halkbank'a olan borçları 417 milyon noktasında. Şimdi yapılandıralım diyorlar; nasıl yapılandıracaksın? Spor kulüplerinin borçlarını yapılandırılıyor da Şehir Üniversitesi'nin ki nasıl yapılandırılmıyor? Sen Halkbank'a teminat bile vermedin.

ERDOĞAN VE ABDULLAH GÜL GÖRÜŞMESİ

Bizi halef-selef olduğumuz Cumhurbaşkanı aradı. Kendisine dedim ki; temenni ederdim ki siz benim yerimde olun. Biz geçmişte bankaların nasıl iflas ettiğini biliyoruz. 17 yıldır bizim bankalarımızın hiçbiri kasayı boşaltmadı. Biz de kasayı boşaltamayız. İşin başından beri Ülker Grubu buraya ciddi destek verdi. Sonra çekildi. Ülker Grubu bizim verdiğimiz desteklerle iligli de bizim desteğimizi açık-net söyledi. Buranın hamisi Marmara Üniversitesidir. Marmara, Türkiye'nin en büyük üniversitelerindendir. Marmara borçları ödesin diyor. Tezgah başka. Biz ne oradaki öğrencilerin ne de akademisyenlerin düşmanıyız.

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri