SİYASET

Erdoğan'dan HDP ile anayasa pazarlığına tutuşan İYİ Parti, CHP ve SP'ye tepki

HDP ve Millet İttifakı arasındaki ilişkiyi ifşa eden anayasa görüşmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemindeydi. Konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalara imza atan Erdoğan, ''Yeni anayasa ile kolları sıvadık ancak CHP'nin oyunbozanlığı sebebiyle netice alamadık. Karanlık mahfillerle başka gayretler içine girdikleri ortaya çıktı.'' dedi.

Yeni dönemde gerçekleştirilecek olan reformlara dair dikkat çeken bilgiler aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP ile anayasa görüşmeleri yapan muhalefet partilerine de tepki gösterdi.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Demokrasi ve özgürlüklerimizin çıtasını yükseltecek hazırlıklar içindeyiz. 18 yıl boyunca bu ülkede yapılan her reformun altında bizim imzamız var. Anayasamızı demokrat ve özgürlükçü bir anlayış ile defalarca değiştirdik.

''KARANLIK MAHFİLLERLE BAŞKA GAYRETLER İÇİNE GİRDİLER''

Yeni anayasa ile kolları sıvadık ancak CHP'nin oyunbozanlığı sebebiyle netice alamadık. Karanlık mahfillerle başka gayretler içine girdikleri ortaya çıktı. Biz reformlara hiç ara vermedik.

Burada sadece, son iki yılda hukukta ve ekonomide gerçekleştirdiğimiz iki büyük atılımı örnek vermek istiyorum. Kapsamlı bir yargı reformu strateji belgesi hazırladık. Kapsamlı düzenlemelerle ülkemizi iş yapma kolaylığı endeksinde 190 ülke arasında 33'üncü sıraya çıkmasını sağladık.''

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri