SİYASET

Erdoğan'dan İmamoğlu'na Kanal İstanbul cevabı

Her fırsatta Kanal İstanbul gibi dev bir projenin yapılmasına karşı duracağını söyleyen İmamoğlu'na Erdoğan'dan flaş yanıt geldi

İngiltere'ye gidip geldikten sonra her fırsatta söylemleriyle Kanal İstanbul'a engel olacağına vurgu yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erdoğan'dan yanıt gecikmedi.

Erdoğan, boğazın hakimiyetini Türkiye'ye kazandıracak dev projeyi yapmaktaki kararlığını bir kez daha dile getirdi.

Bilindiği üzere Erdoğan Kanal İstanbul projesini 'Çılgın Proje' olarak açıkladığı günden beridir batılı ülkelerin hepsinden tepki üzerine tepki yağıyordu.

Bu tepkilere son dönemlerde yaptığı açıklamalarla Ekrem İmamoğlu'da ortak oldu.

Erdoğan, Kanal İstanbul projesini engellemeye çalışanlara sert sözlerle yüklendi.

OTUR İŞİNE BAK NASIL YAPILIR GÖRECEKSİN

Beştepe'de düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul'a da karşı çıktılar. Belediye Başkanı diyor ki 'Kanal İstanbul, buraya uymaz.' Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu göreceksin.'' ifadelerini kullandı.

BOĞAZI FELAKETTEN KORUMA PROJESİ

Ayrıca Erdoğan projenin boğazın güvenliğini sağlamak amacıyla yapılacağını da  ''En yakın zamanda ihalesini yapmak suretiyle Kanal İstanbul'a başlayacağız. Kanal İstanbul, Boğaz'ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Siyasi boyutuyla da bu Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak.'' sözleriyle dile getirdi.

BAŞLARINI OKŞAYAN EFENDİLERİNE DİYET BORÇLARINI ÖDEMEK İSTİYORLAR

Erdoğan, projeyi engellemek isteyenlerin başkalarının ağzıyla konuştuklarını ''Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye Türkiye'yi büyütecek bu projeyi rafa kaldırmayız. CHP'nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz.'' sözleriyle ifade etti.

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri