SİYASET

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun adaylık sözlerine bomba yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdçaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin sözlerine, ''Gaza geldi'' diyerek yorum yaptı.

Azerbaycan dönüşünde basın mensuplarını sorularına yanıt veren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kendisinin ve ailesinin telefonlarının dinlendiğine yönelik sözler ve cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin kullandığı ifadeler hakkında konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'TELEFONLARIM DİNLENİYOR' İDDİASI

Erdoğan, “2008-2011 yılları arasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından dinlendiği bilinen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, o dönem kendisini dinleyenlerden şikayetçi olmazken, şimdi dinlendiğini iddia etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklinde sorulan soruya şu ifadelerle yanıt verdi:

''YAPMAN GEREKEN BUNU MEDYA ÖNÜNDE SESLENDİRMEK DEĞİL...''

Buna en güzel cevabı Sayın Bakanım verdi. Yani böyle bir şey varsa, eğer sen de ciddiysen, yapman gereken ne? Bunu bu şekilde medya önünde seslendirmek değil.

''AKŞAM YALAN, SABAH YALAN BAŞKA BİR ŞEY BİLMİYOR''

Bu işin mercii yargıdır. Belgeyle, bilgiyle bunu yargıya bildirirsin. Ama diyorum ya; bu daha hala siyaseti öğrenemedi, bilmiyor bu işi. Tek bildiği bir şey var; akşam yalan, sabah yalan; iftira iftira... Başka bir şey bilmiyor.

''YARGIYA ANLAT, GEREĞİNİ YAPALIM''

Burada da iftirada bulunuyor. Hadi git yargıya. Yargıya anlat bunu. Seni kim, nerede, ne zaman dinlemiş? Yargıya anlat. Ona göre de gereği yapılır. Nitekim Bakanım da bunu gayet güzel bir şekilde söyledi. Olay bu.''

''KILIÇDAROĞLU GAZA GELDİ''

Cumhurbaşkanı Erodoğan'a yöneltilen sorulardan biri de Kılıçdaroğlu'nun 2023 adaylığın ailişkin sürdürülen tartışmalara ilişkindi.

Erdoğan, ''Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum. Olmalı mı? Olacak mı?'' şeklinde sorulan soruya bu ifadelerle yanıt verdi:

''Hani bizde güzel bir laf var ya; “Gaza geldi” diye. Orada da gaza geldi. Gazı hayırlı olsun.''

Yorumlar
Günün Manşetleri