SİYASET

Erdoğan'dan tarihe geçen konuşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trulp nezaretinde senatörlerle bir araya geldiği toplantıda senatörlere tarihi ayar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika ziyareti kapsamında Trump'la görüştükten sonra senatörlerle bir araya geldi. Senatörlerin arasında Lindsey Graham, Tim Scott, Joni Ernst, James E. Risch ve Ted Cruz’un yer aldığı öğrenildi.

TARİHİ KONUŞMA

Senatörler bir kısmı basına açık yapılan toplantıda Türkiye’nin Rusya’nın yanında yer almamasını istedi. Kısa süren basına açık görüşme sırasında Türkiye ve ABD’nin dostluğunun altı çizildi ve ABD’nin S400 konusundaki endişeleri belirtildi. Senatörler ayrıca Suriye’deki Kürlerle ilgili sorular yöneltti.

Erdoğan, senatörlerin Kürtlerle ilgili sözlerine ''Dünya’da en çok Kürt benim ülkemde yaşıyor. Suriye'den 350 bin Kürt benim ülkeme göç etti. Sizin Kürt diye kastettikleriniz YPG-PKK terör örgütüdür” sözleriyle yanıt verdi.

ÖCALAN MAZLUM KOBANİ İLİŞKİSİ

Erdoğan, senatörlere terör örgütü YPG lideri Mazlum Kobani ile PKK elebaşı Abdullah Öcalan arasındaki akrabalık ilişkilerini de açıkladı.

Trump, Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Türkiye’de 4 milyon mülteci bulunduğunu ve Avrupa Birliği’nin de Türkiye’ye bu konuda yardımcı olması gerektiğini belirtti.

SENATÖRLER TEK KELİME EDEMEDEN SALONDAN AYRILDI

Erdoğan'ın konuşması sırasında yanıbaşında bulunan Trump, yapılan tarihi konuşmayı büyük bir sessizlikle izlerken, Senatörler Erdoğan'ın konuşması sonrası sessiz sedasız salondan ayrıldı.

AB YARDIM ETMEZSE, ERDOĞAN 4 MİLYON MÜLTECİ'Yİ GÖNDERİR

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını, Avrupa'nın artık mülteciler konusunda sorumluluk alması gerektiğini, aksi takdirde bu mültecilerin Avrupa ülkelerine gönderilmesine engel olunamayacağını belirtti.

Yorumlar
Günün Manşetleri