SİYASET

Esad'dan Türkiye-Rusya mutabakatına ilk yorum

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Cuhmurbaşkanı Erdoğan ile 6 saat süren toplantının ardından Putin'in Esed'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. Putin görüşmede Türkiye ile varılan mutabakat hakkında bilgi verdi.

Peskov görüşmeyi “Rusya tarafının girişimiyle Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında telefon görüşmesi gerçekleşti” sözleriyle açıkladı.

Yaptığı açıklamda “Rusya lideri, Suriyeli mevkidaşını, 6 saatten fazla süren görüşmenin sonuçlarıyla ilgili bilgilendirdi, görüşme sonucun varılan mutabakatın temel hükümlerini anlattı” ifadelerine yer veren Peskov ayrıca görüşmede Suriye'nin toprak bütünlüğü ve anayasa çalışmalarının da gündeme geldiğini söyledi.

'ESED KUZEYE ÇIKMAYA HAZIR'

Peskov, PYD/PKK terör örgütünden temizlenmesi amaçlanan bölgeye Esed kuvvetlerinin çıkmaya hazır olduğunu şu ifadelerle dile getirdi: “Devlet Başkanı Esad, Vladimir Putin’e teşekkür etti, çalışma sonuçlarına tam desteğini açıkladı ve ayrıca Suriyeli sınır muhafızlarının Rus askeri polisle birlikte sınıra çıkmaya hazır olduğunu bildirdi”

Yorumlar
Günün Manşetleri