SİYASET

Esed, Türkiye'ye karşı geri adım attı!

İdlib'de başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nın ardından çok sayıda kayıp veren Beşşar Esed, Türkiye'ye karşı takındığı tavırdan geri adım attı.

İdlib'de rejimin hain saldırıları sonrası art arda şehit vermemizin ardından, Türkiye, 27 Şubat'ta Bahar Kalkanı Harekatı'nı başlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri harekat kapsamında rejime büyük darbe vurdu. 3 binin üzerinde askerini kaybeden Esed, Rusya 24 kanalına İdlib'de yaşanan gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE İLE ÇOK ORTAK NOKTAMIZ VAR"

Türkiye'nin başlattığı bu harekat sonrasında tüm gözlerin çevrildiği Beşşar Esed, Rusya'da yayın yapan Rusya-24 kanalına konuştu. Esed, verdiği röportajda "Türkiye'ye karşı düşmanca hiçbir şey yapmadık. Türkiye ile mevcut anlaşmazlıklar mantıksız. Türkiye'yle hayati ortak çok noktamız var. Kültürlerimiz arasında tarihi bağ var" ifadelerini kullandı.

"DÜŞMANCA BİR ŞEY YAPMADIK"

 Esed verdiği röportajda, Türkiye için, "Düşmanca hiçbir şey yapmadık" diye konuştu.

TSK REJİME UNSURLARINA BÜYÜK DARBE VURMAYA DEVAM EDİYOR

İdlib'de 24 askerimizi şehit verdikten sonra başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nda bugüne kadar Esed rejimine ait 3 uçak, 8 helikopter, 3 İHA, 151 tank, 47 top/obüs, 52 ÇNRA, 8 hava savunma füze sistemi, 12 tanksavar silahı, 4 havan, 24 zırhlı araç, 27 zırhlı muharebe aracı, 34 silahlı pikap, 60 askeri araç ve 10 mühimmat deposu imha edilirken 3 bin 138 rejim askeri ise etkisiz hale getirildi.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri