SİYASET

Evlat nöbetinde 29. gün

Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlatlarını terörden kurtarmak için nöbet tutan annelerin sayısı her geçen gün artıyor.

Evlatlarını terörden kurtarmak için HDP il binası önünde eylem yapmaya başlayan annelere her geçen gün destek geliyor.

Geçtiğimiz gün Türkiye'nin farklı şehirlerinde yüzlerce STK'dan destek açıklaması gelmişti.

Sayıları günden güne artan annelerin tek isteği PKK'nın kaçırdığı evlatlarını bir kez daha görebilmek...

29. GÜN 49 AİLE

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 49 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 29'uncu günde de sürdürdü.

''KAÇ GEL OĞLUM!''

Hani ilçesindeki fırında çalışan oğlu Fatih'in (24), 2015'te dağa kaçırıldığı iddiasıyla eylemde olan Sevdet Demir, "Onlar bize göre değil oğlum; fırsatını bulursan kaç, gel" dedi.

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı.

Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu.

Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. Eylem, 29'uncu günde de 49 aile tarafından sürdürüldü. 

''SENİ BEKLİYORUM KUZUM!''

Vatani görevini yaptığı sırada, 2015'te izinli olarak akraba ziyaretine giderken, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan yeğeni Sedat Sorgun (28) için Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden gelip, oturma eylemine katılan Halime Şehitoğlu da "Her an, her dakika onu bekliyorum. Yavrum, kuzum; telefon her çaldığında yüreğim hopluyor, kapı çalındığında 'Sedat mı geldi?' diye. Seni her dakika, her saat, her zaman bekliyoruz yavrum. Rabb'ime seni emanet etmişim; inşallah Allah'ım, seni bana getirir. Neredeysen sesimi duy, seni bekliyorum" dedi. 

Yorumlar
Günün Manşetleri