SİYASET

Fahrettin Altun'dan Orhan Pamuk açıklaması

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün kullandığı ifadelerin 2006'da Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Orhan Pamuk'a yönelik olmadığını söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün kullandığı ifadelerin 2006'da Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Orhan Pamuk'a yönelik olmadığını söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açıklaması şöyle:

''Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan “Türkiye’den teröriste ödül vermişlerdir” şeklindeki ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk’a yönelik değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir. Cumhurbaşkanımız burada esasen Avrupalı kurum ve kuruluşların ideolojik yaklaşımlara dayanan ödül sistemlerini eleştirmiş, ırkçılığı ve terörizmi ödüllendiren iki yüzlülüğe vurgu yapmıştır.''

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bu çok önemli bir sınavdı. Nobel'in de ne olduğunu ortaya koydu. Nobel kendini tüketmiş, bitirmiştir. Nobel tamamıyla siyasi, ideolojik davranan bir kuruluş konumundadır. Benim için Nobel'in hiçbir kıymeti yoktur. Türkiye olarak bu törene katılmayacağımızı ve sözümüzün geçebileceği bütün dost ülkeleri de haberdar ettik, kendilerinin de bu törene katılmamalarını istedik. Böyle bir katili ödüllendirmek zulm ile ortak hareket etmektir. Nobel şu anda zulme rıza zulümdür ilkesinden hareketle bir defa böyle bir zalime ödül vermekle ona ortak olmuştur. Biz bu tür bir şeyi kabul edemeyiz. Bu adamlar, bu adamın destek verdiği adamlar, bunların hepsi mahkum edilmiş kişiler. Bu kişileri met eden, onlara methiyeler düzen bir kişiye ödül veriyorsanız sizin artık uluslararası camiada takdir edilecek bir yanınız kalmamış demektir. Bizim de Nobel'e artık ideolojik olan yaklaşımlarından başka hiçbir özelliği olmadığını ortaya koymak suretiyle bu sadece şu anda verdikleri ödül değil, bundan önce verdikleri ödüllerde de hep bunlara dikkat etmişlerdir. Mesela Türkiye'den teröriste ödül vermişlerdir. Bundan sonra da bunlar bu şekilde devam edeceklerdir.

Yorumlar
Günün Manşetleri