SİYASET

Flaş iddia! Trump Erdoğan'ın şartlarını kabul etti

Wall Street Journal Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump'a karşı galip geldiğini iddia etti.

Gazetenin bugünkü başyazısında Erdoğan ve Trump arasındaki diplomatik ilişki ele alındı.

'Türk ve Başkan' isimli yazıda, Erdoğan'ın Suriye meselesinde, koşulları Trump'a dikte ettiği iddia edildi. Ayrıca gazete ikili telefon görüşmesinde Trump'ın söylemesi gereken sözlerde yazılı olan metnin dışına çıktığını ifade etti.

Her fırsatta ikili ilişkileriyle övünen ABD başkanı Donald Trump'ın Suriye meselesinde aceleci davrandığını ifade eden gazete, bunun Türkiye-Suriye  ilişkilerini aşacak sonuçlarının olacağını yazdı.

Türkiye'nin meşru haklarını müdafa etmek için başlattığı operasyonu 'işgal' olarak nitelendiren gazete, Trump'ın bu operasyonu engellemesi gerekirken telefon görüşmesinden Erdoğan'ın galip çıktığını söyledi.

Yazıda geçen ifadeler şu şekilde...

ERDOĞANLA GÖRÜŞTÜKTEN SONRA...

''Trump, Suriye kararını Erdoğan'ın işgal tehdidini hayata geçirmek istediğini söylediği telefon görüşmesinden sonra aldı.''

SINIRIN KUZEYİNDE KALIN DEMELİYDİ

''Amerikalı yetkililer Kürtlerin ve Türklerin çıkarlarını ve aynı zamanda IŞİD'e karşı elde edilen kazanımları koruyacak güvenli bölge oluşturulması konusunda Türkiye'yle aylardır müzakere yürütüyordu. Fox Haber'den Jennifer Griffin’e göre, Başkan Trump'ın telefonda Erdoğan'a Türkiye'nin sınırın kuzeyinde kalmasını söylemesi gerekiyordu.''

TÜRKİYE'YE KARŞILIK VEREBİLİRDİ

"Türk zorba, tehditlerini dile getirdiğinde Trump, Amerikan Ordusu'nun bölgedeki hava sahasını kontrol ettiğini, Kürtleri ve Amerikan askerlerini korumak için karşılık vereceğini söyleyebilirdi. Griffin, Trump'ın telefon görüşmesi sırasında bunun yerine yazılı metnin dışına çıkarak Türkiye'nin yolundan çekilmeyi kabul ettiğini bildiriyor.”

Yorumlar
Günün Manşetleri