SİYASET

Fuat Oktay: Rusya'nın üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye İle Rusya'nın İdlib üzerinden vardığı ateşkes anlaşmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Fuat Oktay, "Bahar Kalkanı Harekatımız ve güvenlik güçlerimizin İdlib bölgesindeki faaliyetleri hem uluslararası hukuk kuralları hem de imzalanan mutabakatlara uygun olarak yerine getirilmektedir. Cumhurbaşkanımızın dün Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyaret sonucunda varılan ek mutabakat, Astana ve Soçi süreçlerine yeniden hayat vermektedir. İdlib'de rejimin saldırganlığına son verilmesi ve akan kanın durdurulması için Rusya'nın garantör devlet olarak üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

"İDLİB ÜZERİNDEN KÖŞEYE SIKIŞTIRILMAYA RIZA GÖSTERMEYİZ"

Oktay, Suriye'de yaşanan insaniyet dramının askeri bir çözümü olmadığını, Türkiye olarak diplomasi, müzakere ve siyasi çözüm süreçlerinden yana olduklarını her defasında teyit ettiklerini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak sınırlarımızın güvenliğini sağlamak, terörle mücadele ve insani dramın önüne geçmek için gerektiğinde güç kullanmakta da tereddüt etmedik, etmeyeceğiz. İdlib üzerinden ülkemizin köşeye sıkıştırılmasına da asla rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Gözlem noktalarımıza ya da mevzilerimize terör rejimi tarafından yapılan saldırılara en şiddetli şekilde karşılık verilmiştir ve bundan sonra da şayet saldırı olursa tereddütsüz verilmeye devam edecektir. Bölgede kendilerine verilen görevi büyük özveri, kararlılık ve kahramanlıkla sürdüren güvenlik güçlerimizi milli mücadelenin gazi şehri Mersin'den selamlıyorum."

Yorumlar
Günün Manşetleri