SİYASET

Gelecek Partisi'nde Libya tezkeresi çelişkisi

Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Gelecek Partisi'nin Libya tezkeresi konusunda tavrı belli oldu. Partisi adına açıklama yapan Selim Temurci, "Eğer insani yardım ve eğitim amaçlı Türk askeri Libya'ya gidecekse bu konuda söyleyecek bir şeyimiz olamaz" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Başkanlık Kurulu Politika İzleme Kurulu Başkanlarıyla birlikte Ankara'da Genel Başkan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıyla ilgili açıklamayı Siyasi İşler Başkanı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci yaptı.

"MEHMETÇİK LİBYA'DA SAVAŞA GİTMESİN"

Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmanın hayati önemde olduğunu vurgulayarak parti olarak anlaşmaya destek verdiklerini söyleyen Temurci, muharip güç olarak Mehmetçiğin Libya'ya gönderilmesine ise kesinlikle karşı olduklarını belirterek "Eğer insani yardım ve eğitim amaçlı Türk askeri Libya'ya gidecekse bu konuda söyleyecek bir şeyimiz olamaz, asla sahada muharip güç olarak paralı askerlere karşı savaşan Mehmetçiğimizi görmek istemiyoruz" dedi.

PARTİSİ DAVUTOĞLU İLE ÇELİŞTİ

Türk askerinin Libya'da işinin olmadığını savunan Gelecek Partisi, Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemdeki icraatlarıyla çelişti.

Öyle ki; Davutoğlu'nun bakanlık döneminde Türkiye, Libya'ya 300 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu.

Bununla da yetinilmeyip Türk askerinin kullandığı eski kamuflajlar, Libya ordusuna gönderilmişti.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri