SİYASET

Gündemde kalmak için tek kozu olan Kanal İstanbul'a sarıldı

İBB Başkanı seçildiği günden beri 'hizmet'lerinden çok yaptığı polemiklerle gündeme kalmaya çalışan CHP'li Ekrem İmamoğlu yine Kanal İstanbul'u diline doladı.

Cumhurbaşkanı'nın “Çevreci bir kanal yapalım” çıkışını da değerlendiren İmamoğlu “Ortada zaten muazzam bir çevre var korunması gereken. İstanbul, sağından solundan çekiştirilecek bir coğrafya değil. Bu coğrafya, binlerce yılın bize emaneti. Bugün, şu güzel şehri fethedip, bizim insanlarımıza, Türk insanına kazandıran Fatih Sultan Mehmet, bugün ayağa kalksa, dirilse ‘Sen ne yapıyorsun' der. Hepimize hesap sorar Fatih Sultan Mehmet. Bu kadar göz bebeği bir kent, tarihin bize emaneti. Neyin çevrecisi? Çevre dediğiniz, korunursa değerli, korunursa güzel. O bakımdan işin çevre boyutu, işin hep aldatmaca kısmı” dedi.

"KANAL İSTANBUL'U TARTIŞALIM"

İmamoğlu bu işin kararını belediye başkanı, bakan ya da Cumhurbaşkanının veremeyeceğini dile getirerek “Bu işin kararını verecek olan, çok büyük bir heyet, tekrar söylüyorum; İstanbul halkı, Türkiye, Türk milleti. Hatta dünyanın bile bu süreci analiz etmesi lazım. Bugün hangi coğrafyada olursa olsun, bir zarar verildiğinde, Amazonlar yandığında içimiz cız etmiyor mu mesela. Niye? Hakkımız var. Amazonlar da bile hakkımız var. Ne ben söyledim diye iptal edilmeli ama ne birisi söyledi diye kabul edilmeli. Tartışılmalı. Ve sayemizde ilk defa tartışılıyor. ‘Tartışılıyor' diyorum ama hala, ‘Kararlılıkla yapacağız…' Yani ‘Soracağız' diyen yok, ‘Konuşalım' diyen yok, ‘tartışalım' diyen yok; ‘Yapacağız!' Bu çok yanlış bir tavır” diye konuştu.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri