SİYASET

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında muaf olan illerimiz belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından hafta sonu kısıtlamasında muaf tutulan illerimizi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tedbirlerin sıkılaştırılması da gevşetilmesi de salgının seyriyle ilgilidir. Salgının yayıldığı ortamda normalleşme adımlarını atmak mümkün değildir. Türkiye coğrafi alan ve nüfus itibariyle büyük ülke oülduğu için adımlarımızı kademeli olarak atmamız gerekir. 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere çeşitli kriterlere göre illerimizi sınıflandırdık. 81 vilayetimizi renklere ayırdık. Her hafta risk durumuna göre değerlendirilecek. Valiliklerimiz başkanlığındaki il hıfzıssıha kurumuzu yeni düzenlemeler girecektir." ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLERDE HAFTA SONU UYGULAMASI KALDIRILDI

İlleri mavi-sarı-turuncu-kırmızı diye sınıflandırdık hatırlatmasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek.Normalleşme adımlarının prensipte nasıl atılacağını kapsamlı görüştük. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek." vurgusunu yaptı.

Yorumlar
Günün Manşetleri