SİYASET

HDP-İYİ Parti ilişkileri gelişiyor! Demirtaş, Yavuz Ağıralioğlu'nu terörist evine çağırdı

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'nun "Mesela Selahattin Demirtaş sazıyla bir şehidin evinde, Aybükemizin evinde bu türküyü çalabilir mi?'' sözlerine Selahattin Demirtaş'tan yanıt geldi. Demirtaş, Ağıralioğlu'nu terörist evlerine davet etti.

Selahattin Demirtaş, Meral Akşener'e yaptığı kahvaltı çağrısı sonrası "Selahattin Demirtaş sazıyla bir şehidin evinde, Aybükemizin evinde Mağusa Limanı'nı çalabilir mi? O acıya ortak olabilme iradesini gösterdiği andan itibaren memleketin bütün kahvaltı sofraları ona açılabilir" değerlendirmesini yapan İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'na da cevap verdi. 

Acıları anlamak yerine yarıştırmanın yok saymanın ve insanları kışkırtmanın çok yanlış olduğunu belirten Demirtaş şunları kaydetti:

Bu kışkırtıcı, hedef gösteren dil olmasaydı tüm acılı ailelere tek tek giderdik.

Bana Aybüke Öğretmen’in evine git, şehitlerin evine git diyerek kuru hamaset yapanlara şunu söylemek isterim; elbette giderim kardeşim, hepsinin evine giderim. Çünkü ben, ayırım gözetmeksizin, her acıyı yüreğimde hissediyorum. Siz ne sanıyorsunuz? İnsanız biz her şeyden önce, insan. Bu kışkırtıcı, ayrıştırıcı, hedef gösteren dil olmasaydı tüm acılı ailelere tek tek giderdik. 

TERÖRİSTLERİN EVİNE DAVET ETTİ

''Hepiniz yaşanan acılara bu kadar duyarlısınız, mesela Ceylan Önkol’un annesine gider misiniz? Taybet Ana’nın ailesine? Medeni Yıldırım’ın ailesine peki? Ya da Uğur Kaymaz’ın? Kemal Kurkut’un? 

On yıllardır acılar içinde kıvranan Kürt’ün dramını, trajedisini yüreğinizde azıcık da olsa hisseder misiniz?

Zilan Deresinde, Dersim’de katledilen on binlerce masum çocuk ve kadını, yakılan ve yıkılan 3 binden fazla köyün yüz binlerce mağdurunu, dışkı yedirilen Kürt’ü gerçekten anlayabilir misiniz? 17 bin faili meçhulü ya da milyonlarca işkence mağdurunu?''

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri