SİYASET

HDP'den Millet İttifakı'na İYİ Parti resti! Bir daha isterseniz kabul etmeyeceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, ''HDP'yi PKK'nın uzantısı olarak görüyoruz'' sözlerine cevap veren HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, bundan sonraki seçimlerde 31 Mart'ta olduğu gibi örtülü bir ittifakı kabul etmeyeceklerini söyledi.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP, İYİ Parti ve Sadet Partisi üçlüsünün kurduğu Millet İttifakı'na 'örtülü ortak' olarak dahil edilen HDP ortaklığın aşikar edilmesini istiyor.

Bilindiği üzere İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne oy veren seçmenleri kaçırmamak maksadıyla HDP, resmi ittifaka dahil edilmemiş fakat seçim bölgelerinden kendi adayını çıkarmayarak 'örtülü destek' vermişti.

Zaten bu durumdan rahatsız olan HDP yönetimi, Meral Akşener'in son sözleri üzerine ittifak masasını dağıttı.

Meral Akşener'in bir televizyon programında kendisine yöneltilen, ''HDP'yi nasıl konumlandırıyorsunuz?" sorusuna "Terör örgütü PKK'nın yanında konumlandırıyoruz. Yani PKK'nın uzantısı olarak görüyoruz'' cevabını vermesi 'gizli ortak' HDP'yi kızdırdı.

'İKTİDARIN GİZLİ MÜTTEFİKİ'

 İYİ Parti lideri Meral Akşener'in HDP ile ilgili çıkışı sorulan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, ''Böyle bir şeyi söylemek iyi niyetli bir yaklaşım değil. Biraz daha açık konuşmam gerekirse. Muhalefet içinde bu tür dışlayıcı ve düşmanlaştırıcı üslubu kim kullanırsa, iktidarın örtülü müttefikidir.'' ifadelerini kullandı.

''İTTİFAK OLACAKSA HDP'SİZ OLMAZ''

31 Mart seçimlerinde, Millet İttifakı'na 'gizli ortak' olduğu için CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi yöneticileri tarafından, ittifak ortağı olarak dile getirilemeyen HDP'nin bu durumu kabullenemediği anlaşılıyor.

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, ''Eğer bir ittifak, demokrasi ittifakı olacaksa, bu iktidara karşı, eğer böyle bir ittifak olacaksa, HDP’siz olmaz.'' dedi.

''31 MART'TA OLDUĞU GİBİ GİZLİ BİR İTTİFAKI KABUL ETMEYECEĞİZ''

31 Mart yerel seçimlerinde yaşananları anlatan Sancar, bir kez daha örtülü olarak ittifaka katılmaları teklif edilmesi durumunda bunu kabul etmeyeceklerini şu ifadelerle dile getirdi:

''Bundan sonraki seçimlerde, tabi şu an bir seçim yok, seçim döneminde ittifaklar tartışılırken, hiçbir şekilde örtülü ittifak gibi tekliflere asla açık değiliz. Yani birileri dese ki, ‘Ya 31 Mart’ta tabanda ittifak oldu, destek oldu, gene öyle olsun’ derlerse, bizim tavrımız açıktır. Yani ittifak açık olur, Türkiye’nin de yararına olan da budur. Etik olan da budur, demokratik olan da budur.''

Yorumlar 12 Yorum
Günün Manşetleri