SİYASET

HDP'den muhalif partilere ittifak mesajı

HDP eş başkanı Pervin Buldan, olası bir erken seçimde AK Parti'yi iktidardan indirmek gayesiyle muhalif partilerle daha önce yaptıkları gibi tekrar ittifak kurabileceklerini söyledi.

Erken seçim söylentileri muhalif partilerce dillendirilmeye devam ediliyor. AK Parti ve MHP kandından kırmızı ışık yakılan erken seçim konusunda muhalefet sarı ışıkta beklemeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'nin gündeminde erken seçim olmadığı net bir dille ifade ederken muhalif isimler, sürekli erken seçim olması durumda izleyecekleri politikalara ilişkin demeçler veriyor.

Onlardan biri de terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP...

HDP eş başkanı Pervin Buldan, daha önce olduğu gibi AK Parti'yi iktidardan indirmek ortak amacıyla muhalefet partileriyle bir kez daha ittifak kurabileceklerini söyledi.

'FARKLI TARAFLARA DESTEK VEREBİLİRİZ'

Rudaw'a konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "2019 yılındaki yerel seçimlerde CHP’li belediyelere verdiğiniz desteği bugün nasıl değerlendiriyorsunuz, mantıklı bir karar mıydı? Sonuçları ne oldu?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Bir partiye destek vermedik, biz bir strateji geliştirdik ve halkımız da bu stratejimize destek verdi. Çünkü bu strateji saldırılara verilen bir yanıttı. Hükümete her şart ve koşulda bu ülkede siyaseti altüst edebileceğimizi ve dengeleri değiştirebileceğimizi gösterdik.

AKP’nin yerine CHP bu saldırıları gerçekleştirseydi, onlardan da aynı şekilde hesap sorardık. Tarihi hesapları da unutmadık ama biz düşmanca bir siyaset yürütmüyoruz. Orta Doğu’da halkların ve dillerin birliğinin kurulmasını ama herkesin kendi dili ve rengi ile yaşamasını istiyoruz. Bu nedenle bizim açımızdan iktidarı değiştirmek adına yanlış bir siyaset değil ve bunun için farklı taraflara destek verebiliriz."

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri