SİYASET

HDP'li Pervin Buldan'dan Öcalan'a özgürlük isteyen TTB Başkanı Fincancı'ya destek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmasında terörist başı Abdullah Öcalan'ın hapisten çıkarılmasını isteyen Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Financı'ya destek verdi.

Terör örgütleri FETÖ ile PKK’ya ve sözde Ermeni soykırımı iddialarında Türkiye’yi soykırımcı olarak ilan eden Şebnem Korur Fincancı'nın Türkiye Tabipleri Birliği Başkanı seçilmesine ülke genelinde büyük tepksi gösterilmişti.

Fincancı'ya HDP'den destek geldi...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugünkü grup toplantısında Fincancı hakkında şu açıklamalara imza attı:

"TTB BAŞKANI FİNCANCI'NIN YANINDAYIZ"

''TTB Başkanı Fincancı'ya yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bağımsız meslek örgütleri ve Şebnem Korur Financılar olduğu sürece bu iktidarın ürettiği tüm yalanlar bir bir suya düşmeye devam edecektir. 

Türkiye'deki pandemi sürecinin yalanlarla nasıl yürütüldüğünü gördük. Halkın nasıl bir ateşin içine atıldığına hep birlikte tanıklık ettik.

Bütün dünya biliyor ama buradan yeniden ifade edelim, ülkeyi baskı, korku ve yalanlarla yönetmeye çalışıyorlar.''

SİCİLİ KABARIK...

Türk Tabipleri Birliği'nin başkanlığına seçilen Şebnem Korur Fincancı, Ermenilerin soykırım yalanlarını savunup Türkiye'yi suçlayan bir isim olarak tanınıyor. Şebnem Korur Fincancı, İmralı'da tutuklu bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan için kurulan "Öcalan'a Özgürlük Platformu"nun da kurucuları arasında yer almıştı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri