SİYASET

HDP'nin Derik eski belediye başkanı Mülkiye Esmez'in evi PKK kampı çıktı

Terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu tespit edilerek tutuklanan Mardin'in HDP'li Kızıltepe, Derik, Savur ve Mazıdağ belediye başkanları hakkında Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede HDP'li eski Belediye Başkanı Mülkiye Esmez'in barikat eylemlerinde yer aldığı ve kendi evini terör kampı olarak kullandığı ortaya çıktı.

Terör örgütü ile olan bağlantısı tespit edilerek tutuklanan  Mardin’in HDP’li Kızıltepe, Derik, Savur ve Mazıdağı ilçesi eski belediye başkanları hakkında şok eden detaylar ortaya çıktı.

HENDEK-BARİKAT EYLEMLERİNDE BİZZAT TERÖRİSTLERLE YAN YANAYDI

Terör örgütü PKK ile bağlantıları tespit edilen ve tutuklanan Mardin’in HDP’li Kızıltepe, Derik, Savur ve Mazıdağı ilçesi eski belediye başkanları hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Derik eski belediye başkanı Mülkiye Esmez’in “Hendek-Barikat” eylemlerinde faal şekilde yer aldığı belirtildi. Terör örgütü PKK’nın talimatıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki şehir merkezlerinde başlayan, onlarca polis ve askerin şehit bir çoğunun da gazi olduğu eylemlere katılan ve sonrasında güvenlik güçlerince sağ ele geçirilen teröristlerin itirafları Mülkiye Esmez’in maskesini düşürdü.

PKK'LI TERÖRİSTLERE YARDIM VE YATAKLIK

Hendek-barikat eylemlerinin PKK ve HDP’nin ortak organizasyonu olduğu da açıkça ortaya konduğu iddianamede, o dönem HDP teşkilatlarında da görevli olan Mülkiye Esmez’in hendek ve barikatların yapımında çalıştığı, Küçükpınar Mahallesindeki evleri dolaşarak vatandaşların evlerini terketmemelerini ve hendek- barikat yapımına yardımcı olmalarını söylediğini belirtildi.

EVİNİ TERÖR KAMPINA ÇEVİRMİŞ

Esmez’in dağ kadrosundan gelen teröristleri kastederek vatandaşlara “Bunlar sizin için gelmiş, özgür olacaksınız, siz kendinizi yöneteceksiniz” dediği ve eylemleri organize için Derik ilçe merkezine gelen PKK’lı teröristlerin Mülkiye Esmez’in evinde toplantılar yaptığı da iddianamede yer aldı.

HDP'NİN TERÖR KADROSUNDAN BELEDİYE BAŞKANI OLMUŞ

Hazırlanan iddianamede Esmez’in hendek-barikat eylemlerindeki çalışmaları nedeniyle Derik’e belediye başkan adayı olarak gösterildiği de belirtildi. İtirafçı teröristlerin, Esmez’in eylemlerde Küçükpınar Mahallesi sorumlusu olduğu, ilk olarak belediye başkanlığı için Berivan kod isimli Müslime Bahçeci’nin düşünüldüğünü fakat Behçeci’nin PKK’ya üye olmaktan ötürü yargılandığı için aday gösterilmeyerek, hendek-barikat eylemlerinde faal rol oynayan Esmez’in belediye başkan adayı göstertildiği beyanları iddianamede belirtildi.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri