SİYASET

Hükümet'ten Cemal Kaşıkçı davasının kararlarına ilk tepki

Suudi Arabistan'da Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin süren davada alınan kararları değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kaygılarımızı haklı çıkaran bir karar oldu. Bir kere daha şeffaflık ve saygın mahkeme çağrısı yapıyoruz" dedi.

Suudi Arabistan'da Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin süren davada alınan kararları değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kaygılarımızı haklı çıkaran bir karar oldu. Bir kere daha şeffaflık ve saygın mahkeme çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"KAYGIALARIMIZ HAKLI ÇIKARAN BİR KARAR OLDU"

Kaygılarımızı haklı çıkaran bir karar oldu diyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Dedik ki yargılama İstanbul'da yapılsın. Uluslararası toplumun gözetimi altında yargılanma yapılası gerekir ki, herkes hukuka göre işlettiğinden mutmain olsun. Önce 21 kişi tutuklandı hızlı bir şekilde 11 kişi serbest bırakıldı. Savcılık 3'ünü daha suçsuz buldu. 5 kişiye idam cezası verildi. Serbest bırakılan isimler kraliyet danışmanı Kahtani, diğeri istihbarat başkan yardımcısı, diğeri İstanbul Başkonsolosu en kritik isimler. Bunların serbest bırakılması bu yargılama sonucunun ne kadar tatminkar olmadığını radikal şekilde göstermektedir. Yargılama sonucu tatminkâr olmamıştır. Yerel iş birlikçi konusunun kararda gündeme gelmemesi son derece önemli." açıklamasında bulundu.

"BİR KERE DAHA ŞEFFAF YARGILAMA ÇAĞRISI YAPIYORUZ"

Çelik açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı: Sanki biz Suudi Arabistan'da yönetimle ilgili pozisyon sahibiymişiz, birilerini hedef gösteriyormuş gibi. Suudi Arabistan dost ve kardeş bir ülkedir. Bizim bir şey söylememize gerek yok. Bir kere daha şeffaflık ve saygın mahkeme çağrısı yapıyoruz. İstanbul'da uluslararası kurumların gözetiminde bir yargılama yapılmasını talep ediyoruz.

Yorumlar
Günün Manşetleri