SİYASET

Hükümet'ten Elazığ depremi açıklaması

Elazığ'da meydana gelen yıkıcı depremin ardından Hükümet kanadından art arda açıklamalar geldi.

Hükümet Sözcüsü İbrahim Kalın resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

#Elazığ’iSivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir.

#Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Hepimize geçmiş olsun. Can kaybı yaşanmaması en büyük temennimizdir. Tüm kurumlarımız seferber edilmiştir. Vatandaşlarımızın yetkililerin açıklama ve yönlendirmelerini takip etmelerini rica ediyoruz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter hesabında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun! Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla olayın takipçisidir, vatandaşlarımızın emniyeti, can güvenliği önceliğimizdir. Allah milletimizi her daim korusun, kollasın!

Elazığ'da gerçekleşen deprem sonrası basın mensuplarımız ve kuruluşlarımızın teyit edilmeyen görüntüleri paylaşmaması ve kamuoyunu infiale sevk edici paylaşımlardan uzak durması önemlidir.

Bu süreçte deprem bölgesinde görev yapan mülki, idari amirler başta olmak üzere görevli kişilerin medya mensuplarımızca meşgul edilmemesi ve AFAD'ın acil durum bilgilendirmelerinin dikkate alınması önemle rica olunur.

Telefon vb. tüm iletişim araçlarının deprem bölgesi başta olmak üzere meşgul edilmemesi de afet yönetiminde herkesin yerine getirmesi gereken sorumluluklardan biridir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm kurum ve kuruluşlarıyla bölgemizde gerekli tüm tedbirleri almakta, vatandaşlarımızın can güvenliği için her türlü adımı atmaktadır. Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yerdi:

#Elazığ’ın #Sivrice ilçesi merkezli meydana gelen ve pekçok ilimizde hissedilen depremde can kaybının olmamasını temenni ediyoruz . Herkese geçmiş olsun. Vatandaşlarımızın hasarlı evlere girmemeleri, Valilik ve diğer kurumların uyarılarını dikkate almaları çok önemlidir.

Tüm kurumlarımız vatandaşlarımızın hizmetindedir. Devletin tüm birimleri vatandaşlarımıza yardımcı olmak için ayaktadır. Yalan haberlere itibar edilmemeli, devlet kurumlarının açıklamalarına göre hareket edilmelidir.

Yorumlar
Günün Manşetleri