SİYASET

Hükümetten, Kılıçdaroğlu'nu terletecek 15 Temmuz sorusu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik parti MYK'sının ardından gazetecilerin, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yönelik sorularına yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin iddialara yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, " 15 Temmuz gecesi ve ondan sonra FETÖ’nün en büyük hedefi Sayın Cumhurbaşkanımızdır. FETÖ, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızı öldürmek istedi, meclise saldırdı. Ama bir kişiye dokunmadılar, Kılıçdaroğlu’na tankları açarak yol verdiler. Utanılacak bir tek şey var; o da darbe olurken bir genel başkanın evde film seyreder gibi darbe görüntülerini seyretmesidir." dedi. 

Ömer Çelik açıklamasının devamında, "(Kılıçdaroğlu açıklamaları) FETÖ’yü hedef almaktan çok seçilmiş Cumhurbaşkanını hedef alıyor. FETÖ de Cumhurbaşkanımızı hedef gösteriyor. Yaptığı FETÖ ile mücadele midir yoksa FETÖ’yü mağdur gösterecek şekilde spekülasyonlar mı üretmektir? Seçilmiş bir makamı terör örgütünün ayağı olarak göstermek yapmaya başladığınız iş milletin iradesi ile kavga etmektir. Son bir ay içerisindeki gelişmeler CHP’nin yeniden milli irade ile kavga etmek gibi orijinal kodlarına döndüğünü gösteriyor."

Eski Genelkurmay Başkanları İlker Başbuğ ve Hilmi Özkök'ün açıklamalarına ilişkin Çelik: 

Bizim siyasi hafızamız kuvvetlidir. Silahlı kuvvetlerden çok sayıda asker çeşitli sebeplerden atılırken bunların hepsi terör örgütü mensubu olduğu için mi atılıyordu? Ya da devlet tarafından terör örgütü olarak tanınmamış bir takım yapılara sahip olanların hiçbiri atılmıyor muydu? Yıllarca Türkiye'de en çok tartışma konusu olanların bir tanesi ordudan atılmaların objektif kriterlere dayanıp dayanmadığıdır. Pek çok insan eşinin kılık kıyafeti yüzünden ya da dindarlığı yüzünden atılmıştır. Bunlar Türkiye'de yaşandı. Herkes kendi dönemiyle ilgili olarak, kendisinin mükemmel işler yaptığını kendisi dışında herkesin hatalı davrandığını söylemek gibisinden maalesef çok indirgemeci bir yaklaşım üzerinde gidiyor. 

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri