SİYASET

Hulusi Akar'dan flaş NATO açıklaması: 'Vazgeçtiler'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gündeme dair açıklamalarda bulundu. NATO için ''planlarını bloke etmek gibi bir niyetimiz yok'' diyen Akar, Libya Mutabakatı'yla ilgili Yunanistan'a tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar AA Editör Masası’na konuk oldu. Gündeme dair soruları yanıtlayan Akar'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde...

NATO'YA KARŞITLIK GİBİ GÖSTERİLMEMELİ

NATO Türkiye ile daha güçlüdür. Bunun sorgulanması anlamsız. Bunun yanında ülkemizin menfaatlerini korumak durumundayız. Bu durum NATO’ya karşıtlık gibi gösterilmemeli. NATO planlarını bloke etmek gibi bir şey söz konusu değil.

TÜRKİYE TEZLERİNDEN VAZGEÇTİ İDDİALARI

Kesinlikle böyle bir şey yok. YPG teröristtir PKK’nın Suriye koludur. Bundan vazgeçmemiz değiştirmemiz asla söz konusu değildir. Bütün dünya bunu böyle bilecek.

LİBYA MUTABAKATI

Bu olaylar bir günde olan olaylar değil. Deniz yetki alanlarının sınırlandırılması meselesi görüşülen bir konuydu. Daha sonra bu işler 2018’den itibaren yine gündeme geldi.

BM tarafından meşru hükümetle temasımız oldu. 27 Kasım’da bir mutabakat muhtırası imzalandı. Türkiye ve Libya meclisleri onayladı ve BM’ye gönderildi.

Bizim bütün komşularımızla iyi komşuluk ilişkileri içinde olmaya gayret gösteriyoruz. Barış istikrar gelsin diyoruz.

HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ

(Libya anlaşması nedeniyle Yunanistan'la yaşanan gerilim üzerine) İyi diyalog istiyoruz ancak hakkımızı da yedirtmeyiz.

Bu mutabakat zaptının hiçbir ülkeye karşı olmadığını söylüyoruz.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi hariç diğer ülkelerle de benzer görüşmelere hazır olduğumuzu buradan da belirtmek isterim.

Yunanistan’ın Libya Büyükelçisi'ni sınır dışı etmesini bir acizlik olarak görüyoruz. Bu açık bir şet gizli saklı bir şey değil.

YPG PKK'DAN FARKSIZ

YPG'nin PKK'dan hiçbir farkı yoktur. Bundan vazgeçmemiz söz konusu değildir. YPG teröristtir, bütün dünya bunu böyle bilecek.

Planlarla alakalı sıkıntı bizimle ilgili değil. Biz sabırla bildiklerimizi anlatmaya devam edeceğiz.

YPG'NİN TALİMATLARI KANDİL'DEN

Normal zekası olan herkes YPG'nin Kandil'in talimatları doğrultusunda hareket ettiğini anlıyor. 

Ne Türkiye'nin kendi hak ve hukukunun ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine müsaade edeceğiz. Herhangi bir şekilde oldubittiye göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz ve Türkiye'nin içinde olmadığı çözüm yollarının da hiçbir şekilde geçerli olmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz.

F-35'TE MÜŞTERİ DEĞİL ORTAĞIZ

F-35'in ortağıyız, müşterisi değiliz ve ortak olarak bütün sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmiş durumdayız. Trump'ın da desteğiyle sorunun çözülmesini istiyoruz. Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını muhataplar da biliyor.

TANK PALET FABRİKASI'NDA HER ŞEY ŞEFFAF

(Kılıçdaroğlu'nun tank palet fabrikasıyla ilgili iddiaları) Gerekirse bilgi sunabiliriz. Burada gizli saklı bir şey yok. Her şey açık. Bir algı yarattılar, orada tank değil, tank paleti üretiliyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri