SİYASET

İBB 1862 araçlık yeni ihale açıyor

Seçim öncesi ve sonrasında sürekli israf var diyerek algı operasyonu düzenleyen Ekrem İmamoğlu ve CHP yönetimi İBB eliyle 1862 araç almak için ihale açtı.

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1862 yeni araç almak için ihale açtı. 

Bilindiği üzere Ekrem İmamoğlu millete hizmet etmek için alınan yüzlerce aracı Yenikapı'da sergileyerek 'israf' algısı yapmıştı.

AK Parti kanadından bu araçların israf olmadığı tam tersine İstanbullu'ya hizmet etmek için alındığına dair açıklamalar yapılmıştı.

Lakin CHP'li yöneticiler 'israf' kavramında ısrarcı olarak bu araçların gereksiz olduğunu söylemeye devam etmişti.

İBB'nin açtığı yeni ihale ise CHP'nin ipliğini pazara çıkardı.

MADEM İSRAFTI YENİSİNİ NEDEN ALIYORSUNUZ?

İBB'nin bir yandan var olan araçlara israf derken bir yandan da sürekli yeni araç kiralaması farklı yorumlara sebep oldu. İsraf var diyen Ekrem İmamoğlu'na gelen tepkiler arasında 'Madem israftı yenileri neden alınıyor?' gibi sorularda var.

İHALEYİ KİME VERECEK?

Elde bulunan araçların hizmet fazlası olduğundan dem vuran CHP yönetiminin yeni araç ihalesi açması birilerine menfaat sağlanacağı şeklinde yorumlandı.

İhalenin kime verileceği merakla beklenirken niçin araç alındığına dair bir açıklama da yapılmadı.

Yenikapı'da hizmet araçlarını toplayarak israf şovu yapan CHP'li İstanbul Böyükşehir Belediyesi yönetimi, 2020 yılı için araç kiralama ihalesi açtı.

16 Aralık'ta yapılacak olan ihale ile 1826 adet araç ile 565 sürücü personel alınacağı duyuruldu.

Açık teklif usulü olarak gerçekleştirileceği belirtilen ihalenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bakırköy'deki hizmet binasında saat 09.30'da yapılacağı ifade edildi.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri