SİYASET

İBB'de Millet İttifakı çatlağı!

Yerel seçimlerde Millet İttifakıyla hareket eden Demokrat Parti'nin İstanbul İl Başkanı ve Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyesi Ekrem Eray Arda, Twitter adresi üzerinden CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu topa tuttu.

İBB'deki kadrolaşma planlarına yönelik ortaya çıkan görüntüler, Millet İttifakı'nı çatırdattı. Demokrat Parti, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kazan kaldırdı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, CHP Meclis Grubu'nda yapılan itiraflara tepki gösterdi.

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı ve Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyesi Ekrem Eray Arda; sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden, İmamoğlu'na sert eleştirilerde bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Hiç kimsenin bir idarecinin lütfuna ihtiyacı yok. Bu ülkenin gençleri liyakat zinciri kırıldığı için isyan ediyor. Herkes liyakatle iş sahibi olur, bir yerlere gelirse tüm sorunlarımızı çözeriz. Aynı itfaiyeci alımında olduğu gibi; şeffaf, adil ve hiçbir ayrım olmadan." ifadesinin yer aldığı tweeti alıntılayan Arda, şunları söyledi: "İBB'de 100 kişi işe alınıyorsa CHP'den 35, İYİ Parti'den 15, diğerleri 15, İBB kariyer üzerinden 20-25 gidiyor" denmişti. Videoda bahsi geçen arkadaşlar İBB kariyer kotasından sanırım.

Kota pazarlıkları haberlerini gazetelerde görmek bizi çok üzüyor. Bu hesapları bu millet hak etmiyor. Dün meclis konuşmamda da açık ve net ifade ettiğim gibi, Demokrat Parti olarak biz böyle bir hesabın içinde değiliz, olmayacağız; böyle bir hesap kimseye de yaptırmayacağız."

2 SENE OLDU, BU MASA NEREDE?

Ekrem Eray Arda, şöyle devam etti: "Biz Demokrat Parti olarak ancak ve ancak ilkeler temelinde işbirliklerine gireriz. Sayın İmamoğlu'nun İstanbul'u İstanbullularla beraber yönetme sözünü de çok değerli bulduk ve destekledik." İmamoğlu'nun verdiği sözleri tutmadığını ima eden Eray Arda, "Nitekim seçim sürecinde ve sonrasında partilerin il başkanlarını zaman zaman ziyaret edip görüşlerini alacağını açıklamış, ardından "bir kez" ziyaret etmiş, "Mutlaka bizim siyasi partiler masamız olacak" demişti. Demokrat Parti olarak gerekli desteği vereceğimizi söylemiştik. Sayın Ekrem İmamoğlu seçileli 2 seneye yaklaşıyor, soralım: Bu masa nerede?" diye sordu.

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri