SİYASET

İBB'den büyük rüşvet vurgunu! Milyonlarca liralık yolsuzluğu belgeleriyle ifşa ettiler

Gazeteci Süleyman Özışık ile Sadık Albayrak, CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklam panoları üzerinden yaptığı milyonlarca liralık rüşvet düzenini ifşa etti.

Marka Danışmanı Sadık Albayrak, Gazeteci Süleyman Özışık'ın YouTube kanalında gündeme bomba gibi düşecek olan açıklamalara imza attı.

Albayrak'ın iddiasına göre, İstanbul'un ana caddelerinde bulunan binaların cephelerine reklam vermek isteyen şirketler CHP tarafından adeta soyguna uğratılıyor.

Peki rüşvet işlemleri nasıl gerçekleştiriliyor?

Tüm detayları sizler için haberimizde derledik...

AK PARTİ DÖNEMİNDE METREKARE BAŞINA YAPILACAK OLAN  VERGİ ÖDEMESİ YETERLİ OLUYORDU

AK Parti döneminde, İBB'nin alanına giren caddelerdeki binaların cephelerine reklam panosu yerleştirmek isteyen firma yetkilileri, bina sahibiyle anlaşarak İBB'ye başvuru yapıyorlardı.

Devam eden süreçte belediyeye sadece mevzuatın öngördüğü vergi ödenerek işlem tamamlanıyordu.

Yani normal işleyişe göre AK Parti yönetiminde 2020 yılı itibariyle metrekare başına yaklaşık 90 TL olarak belirlenen vergi ödemesi yapılarak işlem tamamlanıyordu.

İBB ONAY VERMEZSE REKLAM PANOSU ASILAMIYOR

Mevzuat gereğince İBB'nin onay vermemesi durumunda, bina sahibiyle anlaşılmış dahi olsa reklam panosu asılamıyor. Bu sebeple vatandaşlar, bina sahibiyle anlaşmalarında öngörülen şartları yerine getirerek Büyükşehir'e başvuru yapıyorlar.

CHP YÖNETİMİ REKLAM PANOLARINI 'RÜŞVET' KAPISI OLARAK KULLANMAYA BAŞLADI! PARAVAN ŞİRKET: KÜLTÜR A.Ş

Fakat İBB'nin CHP yönetimine geçmesiyle birlikte işlemler tepeden tırnağa değiştirilerek işin içine yolsuzluk karıştırıldı.

Normal şartlarda çok basit bir şekilde mevzuatta belirtilen verginin ödenmesiyle halledilen bu işlem artık işlemler, şu şekilde yapılıyor:

Bina sahibiyle anlaşarak yapının cephesine reklam panosu asmak isteyen şirket yetkilileri, daha önce hiç örneği bulunmayan bir uygulama ile Kültür A.Ş'ye yönlendiriliyor.

Belediye şirketi olan Kültür A.Ş aracılığıyla reklam vermek isteyen vatandaşlardan kitabına uygun bir rüşvet talep ediliyor.

Bu rakamlar yıllık 200 bin TL'den başlayarak milyon liraları buluyor...

RÜŞVETİ VERMEYİ KABUL ETMEYENLERE İZİN ÇIKARMIYORLAR

Albayrak, İBB tarafından hukuka aykırı olarak talep edilen rüşveti ödemek istemeyen firmaların reklam taleplerine İBB tarafından izin çıkarılmadığını ve bu firmaların engellendiğini söyledi.

YANDAŞ REKLAM ŞİRKETİNE PARA AKITIYORLAR

Sadık Albayrak'ın ortaya attığı bir iddia da İBB'nin, seçimden önce CHP'ye reklam yeri tahsis eden bir ismin firmasına ayrımcılık yapatığıydı.

Yine Albayrak'ın söylediklerine göre İBB, bu yandaş firmayı taşeron gibi kullanarak bütün işlerinde önünü açıyor ve aslan payının o şirkete gitmesini sağlıyor.

SİT ALANLARINA REKLAM PANOLARI KURULMAYA BAŞLANDI

Albayrak'ın yaptığı açıklamalara göre İBB'nin 'yolsuzluk' skandalları bunlarla da sınırlı kalmıyor...

AK Parti döneminde reklam panosu yerleştirimesine izin verilmeyen sit alanlarına CHP'li belediye tarafından izin çıkarılmaya başlandı.

Özellikle Karaköy ve Bağdat Caddesi bölgesinde bu reklam alanlarının açıkça arttığı gözlemleniyor.

Peki bu paralar kimin cebinde kalıyor?

Bu arttırılan reklam alanları sayesinde hangi yandaş şirketlerin cebine ne kadar para aktarılacağı ve kimlerin zengin edileceği ise henüz bilinmiyor.

CHP REKLAM FİRMALARINI YOLSUZLUKLA SÖMÜRÜYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminden konuya dair bir açıklama yapılıp yapılmayacağı bilinmezken, Albayrak, reklam firmalarının bu durumdan çok büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Albayrak'ın açıklamaları uzun süre gündemde tartışılacağa benziyor...

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri