SİYASET

İBB'nin kurban kesim merkezinde yaşananlara ilişkin bomba iddia! İhale Saadet Partisi'ne verildi

İBB'ye ait kurban kesim merkezlerinde yaşanan skandala ilişkin dikkat çeken bilgilere ulaşıldı. Edinilen bilgilere göre yaşanan sorunun kaynağı, seçim döneminde CHP'ye destek veren Saadet Partisi'ne para aktarma çabası... İşte tüm detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurban kesim işlemini deyim yerindeyse eline yüzüne bulaştırdı.

Vatandaşlar, Afganistan, Suriye ve Türkemnistan uyruklu genç yaştaki işçilerin çalıştırıldığını söyledi. Bir vatandaşın, "Yanındakine nasıl kesmesi gerektiğini soran kasap var" sözleri ağızları açık bıraktı.

Bölgede tansiyon giderek yükselirken, vatandaşlar 1250 TL kesim parasını alarak hayvanını götürmek istiyor.

Ancak, parayı ödedikleri vezneler kapalı... 

İBB, YÜZLERCE VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

Vatandaşlar, sokaklarda ve bahçelerde kurban kesmeme kuralına uydu. Bunun üzerine birçok vatandaş hijyenik kesim alanlarını tercih etti.

Önceki yıllarda oldukça başarılı kesim hizmeti gerçekleştiren İBB'ye güvenen vatandaşlar bu yıl büyük mağduriyet yaşadı.

Belediye seçimlerinde CHP'ye geçen İBB, kurban kesim alanındaki ihaleyi bir taşerona verdi. İddia o ki, o taşeron da başkasına ihaleyi aktardı. Hijyenden yoksun alanda kesim yapılırken, vatandaşlar büyük rezaletler ile karşılaştı.

BOMBA İDDİA! ''BU REZİLLİĞİ SAADET PARTİSİ'NE PARA AKITILACAK DİYE YAŞIYORUZ''

Gazeteci Erem Şentürk sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin yaptığı paylaşımda çok tartışılacak ifadeler kullandı. Şentürk'ün söylediklerine göre tüm bunlar İBB tarafından Saadet Partisi'ne para akıtmak uğruna yapıldı.

İşte Şentürk'ün o paylaşımları:

''İstanbul’da 2 gündür kurban kesimiyle ilgili yaşanan rezaleti yazayım. Ekrem İmamoğlu, ittifak ortağı Saadet Partisi’ne bu işi layık gördüğü için Kurban işini AGD üzerinden Sadabat AŞ.’ye verdi. 2 gündür bütün bu rezilliği sırf Saadet’e para aktarılacak diye yaşıyoruz.''

''SAADET'Lİ İHALECİLER BIRAKIP KAÇTI''

''Başakşehir Belediyesi’ne Ekrem İmamoğlu bizzat kendisi “Kaldıracağız” diye söz verdiği halde kaldırmadı. Millet Bahçesi ile Avrupa konutlarının ortasına sırf Saadet Partisine para aktarmak için o rezillik yaşanıyor. Kasaplar da Saadetli ihaleciler de bırakıp kaçtılar.''

''ANADOLU'DAN GETİRDİKLERİ HAYVANLARI SATIP KAÇTILAR''

''Aynı şey Alibeyköy’de de oldu. Organizasyonu beceremediler bırakıp kaçtılar.Bütün rezillik Saadet’in seçimde verdiği oyların karşılığını alabilsin diye yaşanıyor. AGD,Anadolu’dan getirdiği hayvanları satıp kaçtı.Meselenin altı üstü budur.Şu kadarını söyliyeyim çok beddua ettik.''

HİJYEN DE YOKTU

Bayram namazının ardından randevularına göre kesimhaneye giden vatandaşlar hijyensiz ortamı görünce ilk şoku yaşadı. Maskesiz, eldivensiz kesim yapan ekiplerin tecrübesiz ve işin ehli olmayan kişiler olması sorunu daha da büyüttü. Elektriklerin kesilmesi ile birlikte ite kaka yürüyen sitem tamamen çöktü. Etler askıda kaldı, kimi vatandaşların hayvanları yere düşerek zarar gördü.

VATANDAŞ ETLERİNİ TESLİM ALAMADI

Vatandaşlar etlerini almak için gece yarısına kadar bekledi. Koronavirüs hassasiyeti tamamen kayboldu. Ciddi kalabalıklar oluştu. Vatandaşlar giderek öfkelenirken birçok vatandaş etini dün teslim alamadı.

ETLER SICAK HAVADA ASKIDA KALDI

Kurban etlerini alamayan vatandaşlar bu sabah 06.00 itibarıyla kesimhaneye geldi. Vatandaşlar bölgede ağır kokunun olduğunu birçok kişinin hayvabnının dün gece kesili halde sıcağa rağmen askıda kaldığını söyledi.

''KESİMLER İSLAMİ USÜLLERE GÖRE YAPILMADI''

İslami usüllere göre hayvanların kesilmediği iddia edilirken, birçok kişi çalışanların acemi ve konuya yakın kişiler olmadığını söyledi. Bir vatandaş, "Kesim yapan kişi yanındakine nasıl yapacağım?' diye soruyor" dedi. Bir başka vatandaş ise, "Çoluk çocuğu getirmişler" dedi. Hayvanlar kesilirken salavat getirilmediği de iddia edildi.

Yorumlar 10 Yorum
Günün Manşetleri