SİYASET

İddianamede şok eden detay! PKK'lı teröristten HDP'li başkana tokat

Terör örgütü PKK ile bağlantıları tespit edilen ve tutuklanan Mardin’in HDP’li Kızıltepe, Derik, Savur ve Mazıdağı ilçesi eski belediye başkanları hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianamede şok eden detaylar ortaya çıktı. Dönemin Derik Belediye Başkanı HDP'li Abdulkerim Erdem'in PKK'lı teröristten tokat yediğine ilişkin beyanlar iddianemede yer aldı.

Terör örgütü PKK ile bağlantıları tespit edilen ve tutuklanan Mardin’in HDP’li Kızıltepe, Derik, Savur ve Mazıdağı ilçesi eski belediye başkanları hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı.

DERİK BELEDİYE BAŞKANI'NA PKK'LI TERÖRİSTTEN 'ÖRGÜT' TOKATI

İddianamede PKK tarafından Derik’teki hendek-barikat eylemlerini organize etmekle görevli Hamza Bagok kod adlı teröristin, dönemin Derik belediye başkanı Abdulkerim Erdem’i yerel halkın eylemlere destek vermemesinden dolayı sorumlu tutarak azarladığı ve tokat attığına ilişkin beyanlar yer aldı.

TERÖRİSTLER HDP'Lİ BELEDİYE BAŞKANININ EVİNDE TEDAVİ EDİLMİŞ

Bu olaydan sonra Hamza Bagok kod adlı terörist ile HDP’li bazı İsimlerin olaydan sonra Mülkiye Esmez’in evine gittikleri, eylemlerde yer alan ve yaralanan teröristlerin de Esmez’in evine getirilerek burada tedavi edildiği de itirafçı ifadelerine yansıdı.

Yorumlar
Günün Manşetleri