SİYASET

İmamoğlu'na ait şirketin ruhsatını Bakanlık iptal etti!

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li Sarıyer Belediyesi'nden bir şekilde aldığı inşaat ruhsatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.

Ulushaber'de yer alan habere göre CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü İlçe Belediye Başkanı iken de babasının da arsa sahibi olduğu deprem ve heyelan bölgesini imara açmak istemiş ama tüm çabalarına rağmen bunu başaramamıştı.İmamoğlu İBB Başkanı seçilmesinden sadece 4 ay sonra, üzerinde eski bir yapı bulunan 920 metrelik arsaya müşteri oldu. Arsayı kendi üzerine almak yerine şu an Beylikdüzü-Yakuplu’da ikamet ettiği  10 odalı malikane gibi bu taşınmazı da  şirket üzerine kaydeden İmamoğlu, eksik kalan finansmanın bir kısmını tamamlamak için CHP’nin de hissedar olduğu İş Bankası’nın kapısını çaldı.

ESKİ YAPIDAN DAHA BÜYÜK İNŞAATA KALKIŞTI

Taşınmaza 11 Ekim 2019’da sahibi olur olmaz üzerindeki eski yapıyı apar topar yıkan İBB Başkanı İmamoğlu, sıradan vatandaşların Boğaz görünümlü bir alanda herhangi bir tadilat yapmaya kalkması halinde uzun süre beklediği biliniyorken, kendisi, Sarıyer Belediyesi’nden aldığı inşaat ruhsatıyla ilk kazmayı vurmaya başladı. Sarıyer Belediyesi’nin kapısını çalan İmamoğlu İnşaat’ın mimarları ilçe belediyesinin inşaat ruhsatını anında onamaması üzerine sert tartışma ortamları yaratırken, ilgili memurlar baskı karşısında ”Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin alınmadan burada bir çivi bile çakılamaz” yanıtını verdi. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun büyük hissedar olduğu İmamoğlu İnşaat yetkilileri verilen cevapla tatmin olmayıp ruhsatı aldı ve eskisinden daha büyük bir yapı için ilk kazmayı vurdu.

Bakanlık ”Dur” dedi!

Bu gelişmelerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan bir şikayet bakanlık yetkililerini harekete geçirdi. Bakanlık, kendilerinden izin alınmadan başlatılan inşaatın mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle CHP’li Sarıyer İlçe Belediyesi’nin vermiş olduğu ruhsatı iptal etti.

Öte yandan İBB seçimleri öncesinde açıkladığı mal beyanında taşınmazların gerçek değerini düşük gösteren İmamoğlu’nun mallarına sosyal medya üzerinden talip olan vatandaşlar, ”En az iki kat ödemeye razıyız” diyerek tepkilerini göstermişti. İmamoğlu, harç ve vergilerden kaçınmak için milyonlarca dolarlık taşınmazlarını piyasanın 1/5’inden daha düşük göstermeyi tercih etti.

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri