SİYASET

İmamoğlu'ndan Demirtaş'ın kitap satışı ve tiyatro oyunuyla ilgili açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş'ın kitabından uyarlanan tiyatro oyununu izleyenlere yönelik gelen eleştirilere tepki gösterdi. İmamoğlu ayrıca Demirtaş'ın kitaplarının İBB tarafından satılmasıyla da ilgili konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Devran" adlı kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununu izlemesi tartışmalara neden olmuş başta siyasiler olmak üzere bir çok kesimden tepki almıştı. Ardından peş peşe açıklamar geldi. İmamoğlu gelen eleştirilere bugün cevap verdi.

ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ 

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada "Ana muhalefet, bunların ikizi durumunda olan, malum parti ile tiyatro izliyor. Terörden cezaevinde yatan şahsın (HDP'li Demirtaş) eserini sergileyerek, kalkıp bunu birlikte izliyorlar. Siz kendiniz tiyatrosunuz. Eğer sıkıyorsa Diyarbakır'a git, oradaki annelerin gözyaşlarına ortak ol." demişti.

BAHÇELİ: TİYATRONUZU KANDİL'E KURUN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaptığı açıklamada "Terörist Demirtaş’ın Devran isimli sözde kitabından tiyatro oyunu çıkarıp buna övgü düzenler bu milletin ruh köküne yabancı olanlardır. CHP’ye diyorum ki, çadır tiyatronuzu ya gidin Kandil’de kurun, ya da Pensilvanya’ya açın." ifadelerini kullanmıştı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada sanatçı Kadir İnanır üzerinden oyunu izlemeye gidenlere tepki göstermişti. Soylu, "Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü'nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız. Elinizdeki, kanları tiyatro oyunları ile temizleyemezsiniz." ifadelerini kullanmıştı.

Peş peşe gelen tepkilerin ardından açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Keşke bu kadınların yaptığına 10-15 kadın daha eklense. Açıkçası destekliyorum. Sadece tek üzüldüğüm ve üzülerek takip ettiği şey, devlet adamlığına yakışmayan cümlelerin hala kuruluyor olması." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun kişisel sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle;

Sayın Demirtaş'a ait kitap her yerde satılıyor. Devletin kurumları da buna dahil. Başka kitapçılarda da var. Olabilir de. Olmalıdır da. Kaldı ki bir kitabın yasak olup olmadığına karar verecek olan, bu ülkenin mahkemeleri, savcılıkları. Diğer kitapla ilgili olarak, 5 yıldır satışta olan bir kitap. Yeni değil. Ama gelen haklı tepkiler üzerine biz, o kitabın satışını sitemizden iptal ettik. Ama bu konu üzerinden bir hamaset oluşturarak, yine bir düşmanlık kurgusu üzerine önce sosyal medyadan başlatıp sonra başka iletişim araçlarına taşıyarak, yani bir nevi böyle toplumu infiale getirmek. Bunlar hoş şeyler değil.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri