SİYASET

İmamoğlu'nun İngiltere ziyaretiyle Kanal İstanbul arasındaki tuhaf ilişki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere ziyaretinden döner dönmez Kanal İstanbul tartışmalarının fitilini ateşledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde kredi aramak amacıyla Londra'ya bir ziyaret gerçekleştirmişti. Kanal İstanbul tartışmaları ise işte bu ziyaretin ardından başladı. Peki o ziyarette neler yaşandı?

Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere ziyaretinin ana amacı yabancı bankalardan kredi sağlamaktı. İmamoğlu, gittiği ülkelerdeki bankalardan kredi istedi. Lakin İngiltere ziyareti yalnızca ekonomi çevreleriyle sınırlanan bir ziyaret olmadı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere ziyareti kapsamında İngiltere’nin dünyaca ünlü düşünce kuruluşu Chatham House ziyaret ederek, Başkan Yardımcısı Sir Simon Fraser ve ekibiyle görüştü.

Kanal İstanbul hakkındaki tüm tartışmalar işte bu ziyaretler sonrasında alevlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere'den döner dönmez ilk işiolarak Kanal İstanbul projesini eleştirmeye ve engellemeye soyundu.