SİYASET

İran'dan flaş karar! Düşürülen uçağın kara kutusunu bakın hangi ülkeye gönderecekler

İran, yanlışlıkla düşürüldüğünü açıkladığı Ukrayna Havayolları'na ait uçağın kara kutusunu Ukrayna'ya göndermeyeceğini açıkladı. Bakın kara kutu nerede açılacak...

İran geçtiğimiz günlerde ABD üslerine yapılan füzeli saldırılar esnasında düşen uçağın kaza sonucu vurulduğunu açıkladı. 

Açıklamanın ardından gözler uçağın düşüşüne ilişkin tüm gerçekleri ortaya çıkaracak olan kara kutuya çevrildi. İran ise uçağın kara kutusu hakkında flaş bir karar aldı.

KARA KUTU FRANSA'DA AÇILACAK

İran, hava savunma sistemleri tarafından "yanlışlıkla" düşürüldüğü açıklanan Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının kara kutusunu Fransa'ya gönderme kararı aldı.

İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza Ofisi Genel Müdürü Hasan Rızayifer, Ukrayna uçağının kara kutusunun Fransa'ya gönderileceğini açıkladı.

İRAN'A GÖNDERİN DEDİK KABUL ETMEDİLER

Düşürülen uçağın kara kutusunun hafızasını okumak için İran'da yeterli imkanların bulunmadığını aktaran Rızayifer, "Kanada, Fransa ve ABD gibi ülkelerden kara kutudaki bilgilerin indirilmesi için gerekli yazılım donanımları İran'a göndermelerini talep ettik ancak bu ülkeler İran'ın teklifini reddetti" dedi.

KARA KUTU FRANSA'YA GİDECEK

Bunun üzerine kara kutunun dünyadaki tarafsız ve saygın laboratuvarlardan birinde okunması için Ukrayna, İsveç, İngiltere, Kanada ve ABD gibi ülkelere gönderilmesine karar verildiğini belirten Rızayifer, "Son olarak kara kutunun Fransa'da okunmasına karar verildi. Bu beş ülke de kara kutunun kodlarının Fransa'da çözülmesine onay verdi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri