SİYASET

İSMEK'te kadın çalışanlara küstahça sözlü tacizde bulunan Şişli halen görevde

İSMEK'te çalışan kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli halen İBB’de Daire Başkanlığı'nda görev yapıyor.

İSMEK'te çalışan kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakim karşısına çıktı.

"İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapsi istenen Şişli, bugün İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

"İBB'DE DAİRE BAŞKANI"

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya İSMEK'in eski yöneticisi olan 18 şikâyetçi kadın, tutuksuz sanık Meltem Şişli ve taraf avukatları katıldı. Meltem Şişli duruşmada suçsuz olduğu ileri sürerek beraatini talep etti. Şişli'nin halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Daire Başkanı olarak çalışması dikkat çekti.

MİT şehitlerini deşifre ettiği gerekçesiyle tutuklanan ODA TV yöneticileri Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan ile FETÖ'cü işadamlarının avukatı olduğu belirlenen Kazım Yiğit Akalın, müvekkili Şişli'yi yalnız bırakmadı.

"BAŞÖRTÜLERİMİZE VURGU YAPARAK SÖZLER SÖYLEDİ"

Sanık savunmasının ardından şikayetçiler beyanda bulundu. Müşteki Ayşe Akbulut duruşmadaki beyanında, "Ali Koca'ya dönerek 'Şanslısınız evde kadın, iş yerinde kadın' tarzında sözler söyledi. 'Diksiyonunuz çok kötü, siz yönetici değilsiniz' dedi. Ayrıca iddianamede yazılı olduğu şekilde başörtülerimize vurgu yaparak sözler söyledi. Rencide etti, bekarları sordu. Aranızda çok bekarlar varmış, itfaiyeci arkadaşlarla tanıştıralım, bir parti düzenleyelim şeklinde söyledi. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri